Liszt Ferenc nyomdokain

2018.11.24. 10:46

Zongoristáknak rendez tehetségkutatót a Római Magyar Akadémia

A tálentumok felfedezésén túl fontos cél a magyar kultúra népszerűsítése is.

November 28. és december 1-je között rendezik meg a Római Magyar Akadémián a Danubia talents elnevezésű Liszt Ferenc Nemzetközi Zongora Tehetségkutatót.

A verseny célja a fiatal tehetségek felfedezése, zenei tanulmányainak elősegítése, ösztönzése, valamint a magyar kultúra, a magyar zenei hagyományok megismertetése és népszerűsítése.

A program november 27-én a Danubia talents mesterkurzussal kezdődik, amelyet Székely István és Kiss Julianna zongoraművészek tartanak. Az elismerések átadása és a díjazottak gálakoncertje november 30-án lesz. A program záróeseményét Danubia Talents – Casio Sound Tradition Festival Stage címmel december 1-jén rendezik Rintaro Akamatsu japán zongoraművész közreműködésével.

A koncert egyben a római Múzeumok éjszakája (Musei in musica, Roma) című rendezvénysorozat része, így a Falconieri Palota látogatói 21 óráig a galériát és a Borromini termeket is megtekinthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában