Óbuda napja

2018.04.24. 14:19

Színes programokkal várják az érdeklődőket május első hétvégéjén

Több helyszínen ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, civil udvarral és gasztronómiai különlegességekkel várják a szervezők a kerületbe látogatókat.

Budapest, 2011. április 30. Horváth Charlie szórakoztatja a közönséget 2011. április 29-én az Esély a lángok között Alapítvány fesztiválján a budapesti Syma csarnokban. Az elõadók egy most induló hazai védelmi program mellett állnak ki. E program ifjúságneveléssel és eddig nem alkalmazott technikai módszerek segítségével emberek életét mentheti meg a jövõben. MTI Fotó: Kallos Bea

Fotó: Kallos Bea

Idén három napon át, több helyszínen ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, civil udvarral és gasztronómiai különlegességekkel várják a szervezők a kerületbe látogatókat Óbuda Napja alkalmából május 3. és 5. között – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a műsorban elmondta, a rendezvénysorozat, amelyet több mint 10 éve rendeznek meg Szent Flóriánra emlékezve, a Fő téri Esernyős Galériából indul már csütörtökön, a harmadik kerületi művészek kiállításának megnyitójával. Emellett lesznek programok a Kassák Múzeumban, az Aquincumi Múzeumban és az Óbudai Platán Könyvtárban is.

Az események pénteken délután a Fő téren folytatódnak A Kutya Vacsorája koncertjével, amit este az Ivan & the Parazol együttes fellépése követ. De lesznek programok a Kiscelli Múzeumban, illetve a Szent József Házban is.

Szombaton a Fő téren gasztronómiai programokkal várják a látogatókat. Az Esernyős szobroknál felállított borudvarban kiváló borvidékek borászatai mutatkoznak be.

A nagyszínpadon délelőtt Halász Judit ad koncertet a gyerekeknek. Délután a Blahalouisiana, Budapest Voices, majd este a Kiscsillag lép színpadra. A Zichy udvarban civil szervezetek mutatkoznak be, a Kórház utcában pedig szabadtéri kiállítás nyílik Templomok a talpunk alatt – Szabadtéri kiállítás a középkori Óbudáról címmel.

A Kobuci kertben Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át a kerületi kitüntetéseket. Az ünnepség előtt a Danubia Zenekar kamaraformációja zenél. Az esti programokat itt Petruska, majd utána a Nana Vortex koncertje zárja.

Idén is a békásmegyeri Csobánka tér ad otthont a Közbiztonsági nap rendezvényeinek szombaton, mely kutyás majd katasztrófavédelmi bemutatóval indul, majd a többiek között Bognár Szilvia és a Budapest Ragtime Band is szórakoztatja a közönséget.

Csillaghegyen szintén szombaton a Mátyás király út egy lezárt szakaszán a Rutkai Bori Banda gyermekkoncertje nyitja a sort, ezt követően gyerek tánc- és művészeti csoportok előadásai következnek, a színpadon fellép Berecz András is. A programokat a Charlie Band koncertje zárja.

Borítókép: Horváth Charlie szórakoztatja a közönséget 2011. április 29-én az Esély a lángok között Alapítvány fesztiválján a budapesti Syma csarnokban. Az előadók egy most induló hazai védelmi program mellett állnak ki. E program ifjúságneveléssel és eddig nem alkalmazott technikai módszerek segítségével emberek életét mentheti meg a jövőben.

MTI Fotó: Kallos Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!