Szemlélődés

2017.10.24. 23:33

Rekordszámú látogatót vonzott a World Press Photo a Néprajziban

Rekord látogatószámmal zárt a World Press Photo budapesti állomása: csaknem 34 ezer fő látogatta meg a kiállítást a Néprajzi Múzeumban, ahol a természetfotókból álló kísérőtárlat is nagyon népszerű volt – közölte a múzeum kedden az MTI-vel.

Mint a közleményben felidézik, idén több mint 80 ezer képpel neveztek a World Press Photo versenyre, a zsűri 45 fotográfust díjazott nyolc kategóriában. A nyertes képekből álló kiállítás összesen száz városba utazik el, Budapesten hétfőig volt látható.

A World Press Photo kiállításon bemutatott képek mind megjelentek már a világsajtóban, nagy részük mégis ismeretlen a látogatóknak – mutat rá a múzeum közleménye, hozzátéve, hogy a digitális információáradat nem könnyíti meg a szemlélődést és a sajtóképek befogadását, ezért a kinyomtatott képek és történetek évről évre tömegeket vonzanak. A budapesti kiállításnak átlagban évente 20-25 ezer látogatója van.

A World Press Photo idei magyar díjazottja, a természetábrázolás kategóriában harmadik helyezett Máté Bence természetfotós kísérő tárlata a látogatói visszajelzések alapján rendkívül népszerű volt. Neki is köszönhető, hogy a World Press Photo felkavaró és sokszor megosztó volta ellenére idén sokkal több gyermekes család látogatta meg a kiállítást a Néprajzi Múzeumban – hangsúlyozták a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában