Természet és művészet

2018.05.22. 18:24

Ön tudja, milyen zene szól az erdők mélyén?

A Muzsikál az erdő rendezvényhez kapcsolódóan irodalmi pályázatot hirdettek: olyan műveket várnak, amelyekben megjelenik környezetünk, a teremtett világ és kultúra kapcsolata.

A pályázatra olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotók jelentkezését várják, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével. A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő céljai: a klasszikus zene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejével. Az idén június 30. és július 8. között tartandó, kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak majd egymáshoz.

Két életkori kategóriában lehet pályázni:

Felnőttek: A szervezők olyan irodalmi alkotásokat várnak, amelyekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 10, dráma esetén 50 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.

Gyermekek: 8 -18 éves korig. A gyermekektől meséket várnak max. 3 oldal terjedelemben.

Egy pályázó egy pályaművel jelentkezhet, a művek beküldési határideje: 2018. május 30.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak díjazásban (wellness hétvége, tárgyjutalmak) részesülnek. Az első három helyezett mű előadásra kerül a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvényén is. Ünnepélyes eredményhirdetés: 2018. július 1.

A részletes pályázati kiírás a www.muzsikalazerdo.hu oldalon olvasható.

 

Borítókép: Orosz János vezényel a nagyváradi Osso Varadinum fúvósegyüttes koncertje a Muzsikál az erdő

rendezvényén a Gyöngyöspata közelében lévő Nagyparlagon 2017. július 5-én. Forrás: MTI / Komka Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!