tárlat

2019.02.15. 12:50

Megnyílt a csíkszeredai F’10 fotóklub Best 100 kiállítása

A pályázatra összesen 77 alkotó jelentkezett három országból, Romániából, Magyarországról, illetve egy jelentkező Franciaországból.

Hetedik alkalommal hirdetett nemzetközi fotóművészeti pályázatot a csíkszeredai F’10 fotóklub a Romániai Fotóművészek Szövetségének szakmai és Hargita Megye Tanácsának anyagi támogatásával – írja a Maszol.

A legjobb száz felvételből csütörtök este nyílt kiállítás a Megyeháza Galériában. Az eseményt Túros Eszter művészettörténész és Bucur Nicolae műkritikus vezette be. A pályázatra összesen 77 alkotó jelentkezett három országból, Romániából, Magyarországról, illetve egy jelentkező Franciaországból. A legjobb száz fotót összesen 765 munkából választotta ki a szakmai zsűri.

A pályázatra szabadon választott témával és technikával jelentkezhettek amatőrök és profik egyaránt, a válogatás így sokszínű képet nyújt. Minden fotó kísérletezés eredménye, valamilyen hangulat megfogása, megmutatja ki hogyan él a lehetőségeivel, új szemszögeket bemutatva, fogalmazott Túros Eszter. Hirtelen pillanatok mögötti döntések tárulnak itt elénk, amelyek befolyásolták a végeredményt. Egyfajta kulturális tér képét vázolja fel a néző előtt, aki így megszemlélheti az adott helyszínt, tájaival, személyeivel, formáival, szokásaival együtt – mondta a művészettörténész.

A megnyitó díjazással zárult, ahol az F’10 fotóklub különdíját Szabó Apor vehette át, a Romániai Fotóművészek Szövetsége pedig a nagyváradi Ovi D. Popot tüntette ki aranyéremmel, a magyarországi Kenderesről származó Tóth Imrét ezüstéremmel, a négyfalusi Magdó Istvánt bronzéremmel.

Kékszalag dicséretet kapott a bukaresti Marian Plaino, a magyarországi Dabasról származó Péli László és az egyetlen francia pályázó, Vajaianu Alexandre (Meximieux). A kiállítás február 27-ig tekinthető meg.

Borítókép és fotók: maszol.ro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában