Zárójelentés

2019.12.27. 16:57

Megérkezett Szabó István új filmjének előzetese (videó)

Az Oscar-, Golden Globe-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal, és Koltai Lajos operatőrrel alkotott új mozifilmet. A filmben olyan kiemelkedő magyar színészek is szerepet kaptak, mint Stohl András, Kerekes Éva, Udvaros Dorottya és Bálint András.

Budapest, 2018. szeptember 4. Szabó István, a Mephisto címû film rendezõje a film felújított változatának gálavetítése elõtt a Budapesti Klasszikus Film Maraton nyitóestjén a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban 2018. szeptember 4-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Szabó István volt az első magyar rendező, aki 1982-ben Oscar-díjat vehetett át a Mephisto című filmjéért. A Napfény Íze, a Találkozás Vénusszal és a Csodálatos Júlia rendezője 2020-ban új filmet mutat be, amely egyszerre felkavaró és elgondolkodtató.

A Zárójelentés főhőse Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként kezd dolgozni. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.

A főszereplők mellett olyan kimagasló magyar színművészeket láthatunk a filmben, mint Csákányi Eszter, Szirtes Ági, Csomós Mari, Andorai Péter, Orosz Ákos és Börcsök Enikő. A film producere Sándor Pál és Tőzsér Attila.

A Zárójelentés előzetesével december 27-től találkozhatnak az érdeklődők a mozikban és a film online felületein, a filmet pedig február 27-től vetítik az InterCom forgalmazásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában