Színházlegenda

2018.05.11. 11:12

Magyarul is megjelenik Marilyn Monroe és Al Pacino tanárának könyve

A Mestersége színész – A Method acting születése és gyakorlása című könyvet május 15-én, a Katona József Színházban mutatják be.

Strasberg a Group Theatre alapító tagja, az Actors Studio direktora volt, neves színészek, rendezők sajátították el tőle Sztanyiszlavszkij nyomán továbbfejlesztett színészpedagóiai módszerét. Strasberg a legendás orosz mester elképzeléseit a viselkedés-pszichológia tapasztalataiból kiindulva és a személyiségfejlesztés irányába bővítette. Művében megismerhetjük a 20. század egyik legjelentősebb és legbátrabb színházi újítójának törekvését egy átlátható és hatékony színészpedagógiai módszer kialakítására.

Lee Strasberg utolsó könyve nem csupán szakmai mű, de betekintést enged a huszadik század jelentős színészeinek és rendezőinek mindennapi küzdelmeibe is olykor humorosan, elbeszélő hangnemben. A kötet így nemcsak a teátrum mesterei vagy a függöny mögött otthonosan mozgók, de a színházkedvelő laikusok számára is nagyszerű olvasmány lehet.

Lee Strasberg

A bemutatón Osvárt Andrea színésznő, Váradi Péter, a kötetet kiadó L'Harmattan főszerkesztője és Marosi Viktor, a könyv fordítója beszélget, valamint Elek Ferenc színész részleteket olvas fel a műből.

További információk az esemény közösségi oldalán találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!