hosszú távú együttműködés

2019.06.13. 12:00

Magyar vendégművészek lépnek fel a Székelyföldön

Miklósa Erika és Kovácsházi István is címszerepet énekel a Székelyföldi Operahét keretében.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Krónika című erdélyi napilap szerdán elektronikus kiadásában közölte, hogy a június 18. és 23. között Csíkszeredán zajló operahéten négy előadást visz színre a Kolozsvári Magyar Opera. Ez azért számít különlegesnek, mert a kolozsvári dalszínház utoljára az 1980-as években vendégszerepelt Székelyföldön, azóta erre nem volt lehetőség.

Szép Gyula, az opera igazgatója elmondta: fő céljuk az opera és az operett műfajának eljuttatása a székelyföldi magyar közösséghez, hiszen az ottani közönségnek nincs lehetősége rendszeresen élő operaelőadásokat látni. Reményei szerint a mostani esemény egy hosszú távú együttműködés első állomása lesz, és gyakrabban fognak fellépni a régióban.

Az operahét keretében színre viszik Verdi Traviatáját, illetve Erkel Ferenc Bánk bánját, amelyben Miklósa Erika énekli Melinda szerepét, és Kovácsházi István alakítja Bánk bánt. Emellett a kolozsvári opera bemutatja a Kárpát-medence leghíresebb operettjét, a Csárdáskirálynőt, illetve Venczel Péter és Moravetz Levente alkotását, az Ali baba és/vagy negyven rabló című családi musicaljét. Ez utóbbit főleg a fiatalabb közönségnek ajánlják.

Borítókép: Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában