Világpremier

2019.05.14. 09:30

Grandiózus gálakoncerttel készülnek a legtehetségesebb magyar muzsikusok

Az egész világot meghódító Virtuózok komolyzenei tehetségkutató eddigi felfedezettjei közös koncertet adnak december végén.

Budapest, 2018. szeptember 7. Boros Misi (b2), Balázs-Piri Soma (b3), Boateng Kármen Stephany (háttal), valamint Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoramûvész a Virtuózok szuperkoncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. szeptember 7-én. A koncerten elõször szólaltak meg Kocsis Zoltán, a 2016-ban elhunyt világhírû mûvész zongorái. MTI Fotó: Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Az öt éve indult, azóta világszerte elsöprő sikert arató Virtuózok évfordulós koncertjén a közönség újra láthatja a legtehetségesebb szereplőket: a felfedezettek december 30-án ugyanis egy különleges ünnepi hangversenyt adnak a Müpában. Az est sztárvendége a tehetségkutató megszületésétől kezdve a Virtuózokkal tartó népszerű zsűritag, Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas gyönyörű operaénekesnő, Miklósa Erika és az olasz származású, a világ valamennyi jelentős színpadán megfordult Grammy-díjas fuvolaművész, Andrea Griminelli lesz – olvasható a szervezők közleményében.

Miklósa Erika
Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Miklósa Erika

Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán, 2014 óta a Virtuózok zsűritagja. Meghódította a világ összes jelentősebb színpadát, a New York-i Metropolitantől kezdve a milánói La Scalán át a Magyar Állami Operaházig. Saját sikerei mellett mindig is szívén viselte a tehetséggondozást. A Virtuózokkal töltött öt év bebizonyította számára, hogy az embereknek milyen fontos a valódi teljesítmény, amely a tehetségből fakad, és amely mögött idő, akarat és rengeteg munka van.

 

Andrea Griminelli

Olasz születésű, Grammy- és Prix de Paris-díjazott fuvolaművész. 34 éves karrierje során fellépett európai, ázsiai és amerikai közönség előtt is, játszott többek között a Carnegie Hallban, a La Scalában és a Suntory Hallban is. A legendás fuvolista könnyed játékával mindenkit lenyűgöz, számos alkalommal együtt lépett színpadra Luciano Pavarottival és Andrea Bocellivel. Elkötelezett jótékonysági ügyekben, dolgozott már Sir Elton Johnnal, James Taylorral, Stinggel, Branford Marsalisszal, Ian Andersonnal és Jethro Tull-lal.

„A Virtuózok célja a zenei tehetség felfedezése, a fiatalok tehetségének kibontakoztatása.

Ez a magyar találmány meghódította a világot, fogalommá vált.

A nemzetközi zenei élet vezető muzsikusai látták meg benne a klasszikus zene megújulásának lehetőségét” – idézi a közlemény dr. Batta András Erkel Ferenc-díjas zenetörténész-zsűritagot, a Kis Virtuózok Alapítvány elnökét.

A koncerten a művészeket a Virtuózok Kamaraegyüttes kíséri, a zenekar Szüts Apor művészeti vezetésével 2019 februárjában alakult. A régi kedvencek, a tehetségkutató eddig nyertesei közül az estén színpadra lép többek között a zongorajátékával mindenkit lenyűgöző Boros Misi, a csodagyerekként ismert Gertler Teo, a Benkó-díjas virtuóz klarinétművész Lugosi Dániel Ali és a vietnámi származású fiatal operaénekes, Ninh Đức Hoáng Long. Ezen az estén mutatkozik be az 5. évad nyertes kamaraegyüttese, június 7-én derül ki, hogy a nyolc induló közül ki nyeri meg a Kamara Virtuózok műsort.

Gertler Teo hegedűs 2018. június 2-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Borítókép: a Virtuózok szuperkoncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2018. szeptember 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában