32. Csűrdöngölő

2019.06.10. 14:14

Ezernél több fiatal táncolt Csíkszeredában

A néptánccsoportok számára a legnagyobb élmény az együttlétnek és a táncnak, mint közös nyelvnek a megélése évről évre.

Csíkszereda környékéről, Udvarhelyről, a Gyergyói-medencéből és a Kászonokból is érkeztek fellépők a 32. alkalommal megrendezett Csűrdöngölő Gyermek- és Ifjúsági Néptánctalálkozóra – írja a Maszol.

A Csíkszereda központjában felállított színpadon a Hargitai Megyenapok rendezvénysorozat keretében több mint negyven hagyományőrző csoport mutatta be tudását, népviseletét.

Forrás: maszol.ro / Pál Zoltán

A néptánc közösségépítő erejét helyezte előtérbe a 32. alkalommal megrendezett ifjúsági néptáncos seregszemlén a szervező András Alapítvány, a házigazda Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes közreműködésével megvalósult eseményen.

A Csíkszeredába érkezett néptánc-csoportok számára a legnagyobb élmény az együttlétnek és a táncnak, mint közös nyelvnek a megélése évről évre.

A több mint 1300 regisztrált résztvevő színes népviseletbe öltözve mutathatta be tudását, majd közös tánc következett. Felemelő látványt nyújtott a számtalan népviseletes gyermek, ahogy táncukkal, énekükkel betöltötték a csíkszeredai Szabadság teret.

A délután lezúduló eső sem szegte kedvét a fiataloknak, akik a közös táncot követően mind összeálltak egy nagy képre emléket állítva a 32. Csűrdöngölőnek.

Borítókép: maszol.ro / Pál Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában