Különleges ruhák

2020.10.27. 16:47

Az elmúlt 150 év divatját bemutató tárlat nyílik a Metropolitan Múzeumban

Az elmúlt 150 év divatján végig kalauzoló kiállítás nyílik csütörtökön a New York-i Metropolitan Múzeumban (Met), ahol mások mellett Christian Dior, Jean Paul Gaultier, Donna Karan és Vivienne Westwood által tervezett ruhákat vehetnek szemügyre a látogatók.

Forrás: Shutterstock

Az intézmény fennállásának 150. évfordulóját ünneplő About Time: Fashion and Duration elnevezésű tárlat Henri Bergson francia filozófus időelméletét alapul véve mutatja be, hogy a ruhák miként generálnak olyan időbeli asszociációkat, amelyek egybeolvasztják a múltat, a jelent és a jövőt.

A február 7-ig látogatható tárlaton szereplő tárgyak többsége a The Costume Institute gyűjteményéből származik

olvasható az intézmény honlapján.

A ruhák mindegyike fekete színű, hogy jól látható legyen a sziluettek változása, kivéve a kiállítás legvégén, ahol a Viktor & Rolf divatház 2020-as tavaszi-nyári haute couture kollekciójának egy darabja kapott helyett.

Az újrahasznosított szövetdarabokból készült fehér ruha a divat jövőjét a közösséget, az együttműködést és a fenntarthatóságot szimbolizálja.

A Met augusztus végén nyitotta meg újra a kapuit a látogatók előtt, miután csaknem hat hónapig zárva volt a koronavírus-járvány miatt.

A múzeumban negyedére korlátozták a megszokott látogatószámot, gyakoribb lett a takarítás és mindenki számára kötelező a maszkviselés, valamint a távolságtartás.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!