Aláírásgyűjtés

2018.03.08. 14:00

Közéletre képtelennek nyilvánítják Juhász Pétert

Az Együtt elnöke bántalmazta élettársát, gyermekei édesanyját és saját gyermekei előtt drogozott. A kormánypártok arra kérnek mindenkit, hogy csatlakozzon a www.peticiok.com oldalon elérhető nyilatkozathoz, amelynek célja, hogy Juhász Pétert a közéletből való távozásra szólítsák fel.

Forrás: mti

A közéletből való távozásra szólították fel a kormánypártok Juhász Pétert, az Együtt elnökét csütörtökön. Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője a közmédiának azt mondta: mélységesen megdöbbent parlamenti képviselőként, nőként és édesanyaként, amikor napvilágot látott, hogy egy országgyűlési képviselő-jelölt, a baloldal egyik vezető politikusa, az Együtt elnöke fizikailag és lelkileg bántalmazta a családját.

Bántalmazta élettársát, gyermekei édesanyját, és emellett saját gyermekei előtt drogozott – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Kiemelte: ez elfogadhatatlan a Fidesz és a KDNP számára, az erőszak minden formáját elutasítják, főleg, ha az a gyermekek és a nők ellen irányul.

Megjegyezte: nemcsak a kormánypártok vélekednek így, hanem minden jóérzésű magyar ember, az emberek többsége.

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy Juhász Péter mindezek után még indul is az országgyűlési választásokon, illetve a saját pártja listáját vezeti.

A magyar parlamentben, a magyar közéletben nincs helye egy ilyen erőszakos embernek – mondta Dunai Mónika, aki szerint erre abban a pillanatban méltatlanná vált, amikor kezet emelt egy nőre. A Fidesz és a KDNP ezért felszólítja Juhász Pétert, hogy távozzon a közéletből.

A politikus egyúttal arra kért mindenkit, hogy csatlakozzon a www.peticiok.com oldalon elérhető nyilatkozathoz, amelynek célja, hogy Juhász Pétert a közéletből való távozásra szólítsák fel.

Az MTI-hez eljuttatott dokumentumban, amelyet a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, a Bona Média Alapítvány, az Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom és a Szót Kérünk a Közjóért Egyesület jegyez, többek között azt írták:

felháborító, hogy Juhász Péter a saját nyilvános beismerése ellenére a mai napig nem hajlandó vállalni a felelősséget korábbi élettársával szemben elkövetett cselekedeteiért, és nem vonul vissza a politikától.

Hozzátették: botrányosnak tartják, hogy a magyar közéletben olyan emberek is aktívan szerepet vállaljanak, akik erőszakos magatartásukkal veszélyeztethetik hozzátartozójuk lelki és testi épségét. Számukra a család az első, ahol egymás kölcsönös tisztelete és megbecsülése kiemelten fontos, és elutasítják a kapcsolati agresszió minden formáját.

Borítókép: Juhász Péter, az Együtt elnöke (j) és Szigetvári Viktor választmányi elnök a pártjuk országos politikai tanácsának ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón 2017. december 9-én

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában