DJ

2018.10.30. 19:57

Zamárdiban pörgette a lemezeket a nógrádi diszkós

Még csak 22 éves a rimóci születésű Oláh Bence, mégis sikerült neki az, amiről sok lemezlovas csak álmodik: közel ezer ember előtt lépett fel az ország egyik legnagyobb zenei fesztiválján. Bence szerint ma már egyáltalán nem „hiányszakma” a diszkózás, azonban csakis alázattal, kitartással és céltudatossággal érhet el az ember komoly sikereket.

Szabó Rita

– Hogyan került a zene közelébe és abból hogyan lett diszkózás? Mikor volt az első fellépése?

– Az egész gyerekkoromban kezdődött, azóta nem bírok zene nélkül élni. Már fiatalon elhatároztam, hogy diszkózással szeretnék foglalkozni, mivel úgy gondoltam, hogy ebben a zenei irányzatban tudnék a legjobban érvényesülni. 2011-ben az általunk szervezett rimóci klubos bulikban pörgettem először a ­lemezeket.

– Sokan nem tudják milyen „hangszeren” zenél egy DJ...

– A legtöbb szórakozóhely rendelkezik keverőpulttal, ami két CD-lejátszót jelent, ma már inkább USB-lejátszót használunk. Százezer forinttól akár több millió forintig is terjedhet ezeknek az ára.

– Idén nyáron több száz ember előtt léphetett fel. Milyen érzés volt Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválján, a Balaton Soundon zenélni?

– Egy online versenyre neveztünk Rátkai Zsolt barátommal, ahová egy félórás zenei mix-et kellett összeállítanunk. A zsűri által sikerült bekerülnünk a legjobb 20 közé, aztán szavazatok alapján dőlt el a verseny, az első négy helyezett utazhatott le a Balaton partjára, Zamárdiba zenélni. Az első helyen sikerült végeznünk a szavazáson, amit nem győzünk megköszönni az ismerőseinknek, nélkülük ez nem valósulhatott volna meg. Elképesztő élmény volt közel ezer ember előtt játszani! Elmondhatatlan érzés az ország egyik leghíresebb fesztiválján fellépni, úgy hiszem, ez minden lemezlovas bakancslistáján szerepel. Sajnos hiába is írom a legmegfelelőbb szavakat róla, ezt nem lehet így átadni.

– Mi a siker kulcsa? Ma már rengetegen vannak a pályán, férfiak és nők egyaránt, de nehéz népszerűvé válni.

– Alázat, kitartás, céltudatosság. Persze a tehetség is nagyon fontos, de mit sem ér, ha az első három tulajdonság nincs meg. Fontos a közönség kiépítése, és a rajongókkal való kommunikáció, amivel nagyobb „rajongótábort” lehet kialakítani, amely által sikerül megismertetni a lemezlovas nevét. Emellett elengedhetetlennek tartom, hogy a zenész mindig tudjon újat mutatni a mixek terén a szórakozni vágyóknak, és sose felejtse el honnan indult! Igen, a diszkózás nem hiányszakma Magyarországon, viszont vannak nagyon ügyes női lemezlovasok is akiket követek.

Oláh Bence nagyon hálás azoknak az ismerősöknek, akik rájuk szavaztak, elmondhatatlan élménnyel gazdagodott a Balatonon

– Családja támogatta a zenélésben?

– Amikor elkezdtem a zenével foglalkozni nem igazán hittek bennem, de talán még én sem magamban. Büszke vagyok, mert az évek során sikerült rácáfolnom a sikertelenségre. Sokszor hallották a nevemet a rádióban, és egyre több helyre sikerült eljutnom zenélni, amire nagyon büszkék voltak, és a mai napig támogatnak mindenben.

– Vannak még hobbijai?

– A zene mellett a foci is végigkísérte az életemet, a tavalyi szezon végén azonban egy komolyabb sérülést követően jobbnak láttam abbahagyni. Az utóbbi időben a két hobbi nem fért össze, sokszor mentem buli után focizni kialvatlanul, amit nem tartottam egészségesnek. Viszont így is minden meccsen ott vagyok szurkolni.

– Mik a céljai a jövőben?

– Természetesen továbbra is szeretném magam fejleszteni. Terveim között szerepel, hogy beiratkozzak egy producertanfolyamra, hogy még többet tanulhassak a legjobbaktól a zenekészítésről. Legfontosabb célom az, hogy eljuthassak az ország nívósabb szórakozóhelyeire és szórakoztathassam a nagyérdeműt a legjobb zenei palettámmal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!