állatkínzás

2019.09.15. 11:40

Zacskóban dobták ki a kiskutyákat Cerednél

Kerékpárosok találtak tíz újszülött kiskutyát Cerednél, de mivel nem tudták magukkal vinni őket, a közösségi médián keresztül kértek segítséget. Paróczai Katalin állatvédő sietett segítségükre.

B.L.

Forrás: facebook

- Szombat késő délután véletlenül akadtam egy segítségkérő posztra az interneten. Azonnal tudtam, hogy rögtön cselekedni kell, nincs idő. Szigeti Helga, Tajti Renátó és Balcza Tünde segítségével tudtuk megmenteni őket – mesélte Paróczai Katalin.

Megtudtuk, hogy mire a segítők a helyszínre érkeztek, már csak hat kiskutyát találtak a zacskóban.

Fotó: facebook

- Borzalmas állapotban voltak az állatok, szó szerint ették őket a légylárvák. Teljesen ki voltak hűlve, hipotermiás állapot lépett fel náluk. Azonnal megkezdtük a langyos, betadinos oldattal való fürdetést. Szerencsére egyelőre jól vannak, de az előzmények ismeretében bármi megtörténhet még – emlékezett vissza az állatvédő.

Hozzátette: az elkövető, aki egy kietlen, erdős részen hagyta a kiskutyákat, ismeretlen, és szemtanú sincs. A kiskutyáknak azonnali, ideiglenes gazdákat keresnek, akik felügyelni tudják a felépülésüket.

A segítők keresik az ideiglenes befogadókat
Fotó: facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában