együttműködés

2019.04.14. 10:17

Vizes tanösvény és idegenforgalmi alkalmazás is lesz Bánkon

A község önkormányzatának épületében tartottak szakmai egyeztetést annak a projektnek a részleteiről, amely egy határon átnyúló turisztikai együttműködés keretében tár további fejlesztési lehetőségeket Bánk és a szlovákiai Gyűgy elé.

H. H.

Ivanics András (balról) bízik az együttműködésben

Forrás: N.M.H.

Fotó: Torjay Attila

A rendezvényen Ivanics András bánki polgármester ecsetelte mindazokat az elképzeléseket, amelyek által a Bánki-tó és környéke még népszerűbbé tehető. Utalt a strandbejárat áthelyezésére, információs pont kialakítására, illetve a polgármesteri hivatal előtti térségben egy tágas parkolót is kialakítanak, valamint bővül a strand eszközállománya. Mindhárom komoly beruházás még idén elkészül.

Ivanics András (balról) bízik az együttműködésben
Fotó: Torjay Attila / N.M.H.

A projekt szakértője, Márta Attila az egyéb fejlesztési ötletekre tért ki. Megemlítette egy vizes élőhelyi tanösvény kialakítását, amely érintené a tóparti övezetet és tágabb környezetét, valamint szólt mobilalkalmazás kifejlesztéséről, kiadványok szerkesztéséről, illetve egy egyedi jármű beszerzéséről is, amelyek az egész térség idegenforgalmi átláthatóságát könnyebbé teszik a vendégek előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!