Felújítások

2018.11.20. 11:30

Visszafoglalhatták a bátonyi gyerekek a Csupafül és az Őzike óvodát (fotók)

Visszafoglalhatták a gyermekek a Csupafül és az Őzike tagóvoda épületét, miután végeztek azok felújítási munkálataival.

Veres Edina

A több mint százharminchat millió forint összegű támogatásból mindkét intézményt korszerűsítették, s tegnap alig több mint egy negyedórányi eltéréssel adták át. A beruházáshoz a városvezetés is hozzájárult, hiszen az elnyert pályázati összeghez a költségvetésből mintegy hatvanötmillió forintnyi önerőt biztosítottak.

Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő az átadóünnepségen elmondta: egy tudatos és hosszú távú tervezés eredménye, hogy ezeket a fejlesztéseket meg tudták valósítani.

 

– Nagy szükség volt az önkormányzati konszolidációra, illetve mindarra a munkára, amelyet az elmúlt években a városvezetés elindított és végbe vitt, ezek segítségével biztosítva a fejlődéshez szükséges gazdasági alapot. Többek között a Bátonyterenyei Ipari Park folyamatos fejlődésének köszönhetően a város foglalkoztatási mutatói folyamatosan javulnak. E nélkül ilyen és hasonló komplex fejlesztések nem jöhetnének létre a városban – mondta Becsó Zsolt.

Kívül-belül megújultak

Mindkét óvodában felújították a tetőszerkezetet, a falakat hőszigeteléssel látták el, kicserélték a nyílászárókat, akadálymentesen megközelíthetővé tették a bejáratokat, valamint napelemes rendszert építettek ki. A Csupafül épületének régi fűtési rendszerének elbontását követően új radiátorok kerültek a falakra, amelyek melegét egy új gázüzemű kondenzációs kazán fogja biztosítani.

Hozzátette: jelenleg tudomása szerint tizenkét pályázat, valamint számos olyan projekt köthető a városhoz, amely valamilyen módon, ha nem is közvetlenül, de érinti Bátonyterenyét. Úgy fogalmazott, ez is egy kiemelkedő eredmény, amire büszke lehet a város.

A szalagátvágást a gyerekek mindkét intézményben énekes-táncos műsorral ünnepelték meg.

A Csupafül apróságai a vendégeket kézen is fogták előadásuk alatt, és egy kedves gyermekmondókával közösen köszöntötték a megújult ­óvodát.

 

(Borítóképünkön: Felújított intézmények okoztak gyermeki örömöt, Fotó: H. M./N.M.H.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!