Sokszínűség

2019.01.02. 14:31

Vigyinszki Attila kiállítása nyílt meg a rétsági művelődési központban

Nemrég nyílt meg a helyi általános iskolában pedagógusként tevékenykedő művész-tanár, Vigyinszki Attila kiállítása a Városi Művelődési Központ és Könyvtár galériájában.

H. H.

Forrás: N.M.H.

Az alkotó először tárja képeit a nagyközönség elé.

Fotó: N.M.H.

A tárlat megnyitóján Várszegi István Pro Urbe-díjas nyugalmazott tanár méltatta a pályatárs művészetét. Kiemelte, már a kezdetektől nyomon követte Vigyinszki Attila fejlődését, amely éveken keresztül töretlennek bizonyult. Hozzátette, sokszínűségére tökéletesen jellemző, hogy a tájképekről fokozatosan, lépésről lépésre haladva jutott el a művészi megnyilvánulás tágabb, változatosabb, gazdagabb formáihoz, miközben ezzel párhuzamosan együtt szélesedett a témaválasztás, alakult ki a sablonos kifejezési módoktól való idegenkedés, a technikai változatosság.

A kiállítás – amelyet a művész-tanár egyéni installációként igen érdekesen tárt elő és január 12-ig látogatható – megnyitóját Vigyinszki Máté gitárjátéka, Szájbely Zsolt szavalata és Simon Katalin éneke színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában