Salgótarján

2018.11.17. 12:52

Vészesetre készültek a nógrádi szervezetek

A téli időszakra való felkészülés volt annak az értekezletnek és gyakorlatnak a témája, amelyet pénteken rendezett meg a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

V. E.

Szemügyre vették a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hómaróit is, Fotó: Ladóczki Balázs

Az eseményen megjelentek többek között a salgótarjáni mentőállomás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének munkatársai is.

Juhász László tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő lapunknak elmondta: a délelőtti tanácskozáson arról tárgyaltak, hogyan tudtak felkészülni a különböző szervezetek a leghidegebb hónap időjárására.

Szemügyre vették a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hómaróit is, Fotó: Ladóczki Balázs

– Néhány évvel ezelőtt megalakítottunk egy balassagyarmati, valamint egy salgótarjáni mentőosztagot – mondta Juhász László.

A polgári védelmi felügyelő hozzátette, hogy egyebek mellett szemügyre vették a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatósága által biztosított hómarókat, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat által használt, különleges buszt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!