Pályázat

2018.10.13. 09:09

Vadakkal ismerkedtek a mátraterenyei óvodások

Egy sikeres pályázat jóvoltából a Mátraterenyei Szivárvány Tagóvoda apróságai és kollektívája autóbuszos kiránduláson vettek részt a közelmúltban, amelynek során a Budakeszi Vadas- és Dinó Park különlegességeit fedezték fel.

P. K.

Az intézménybe járó kisgyermekek túlnyomó többsége hátrányos helyzetű, akiknek eddig családi körben nem volt lehetőségük arra, hogy efféle szórakoztató és oktató programban, felejthetetlen élményben részesüljenek.

A zöld, erdős területen található parkban a gyerekek testközelből ismerkedtek meg a vadon élő állatokkal – szarvasokkal, vaddisznókkal, rókákkal, farkasokkal, bivalyokkal vagy medvékkel. Emellett az őzikéket is körbesimogatták, de a sakálfuttatás is nagy örömet okozott a kicsiknek. A park területén logikai játékok is várták a kirándulókat, sőt a játszóteret is birtokba vették.

Életre szóló élményekkel gazdagodtak a gyerekek, Beküldött fotó

A dinópark mozgó és olykor hangos állatai néhány gyermeknek első találkozásra szokatlan volt, ám a nevelők magyarázata után már csodálkozva nézték a hatalmas ragadozókat. Végül a kisállatokat rejtő ketrecek lakóival is megismerkedtek, s kíváncsian figyelték az eddig még nem látott élőlényeket. A kirándulás végére az óvodások kellően elfáradtak, de felejthetetlen élményekkel gazdagodva térhettek vissza ­Mátraterenyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!