tehetségek

2018.12.13. 20:00

Újra megcsillan két nógrádi produkció a Fölszállott a pávában

A Fölszállott a páva című tehetségkutató műsor különleges évadának második középdöntőjében – december 14-én, pénteken – a Balassagyarmaton élő Kovács-Benko Fruzsina, valamint a pásztói Hajdara-Herczeg Hajnalka és párja, Hajdara Tamás is újra bizonyíthat a kamerák kereszttüzében. Elődöntős élményeikről kérdeztük a versenyzőket.

Palchuber Kinga/Tóth-Nagy Orsolya

Hajdar-Herczeg Hajnalka és Hajdara Tamás

Forrás: Beköldött

Kovács Benko Fruzsina népdalénekes

A gömöri származású, Balassagyarmaton élő Kovács Benko Fruzsina az elődöntőben Zobor-vidéki népdalokkal ejtette rabul a közönség szívét, így a pénteki középdöntőben újra bebizonyíthatja rajongóinak: mekkora hanggal áldotta meg az ég.

– A műsor alatt végig arra gondoltam, hogy a produkciómban igazán oda kell tenni magam és a tőlem telhető legtöbbet bele is adtam. A dallal szerettem volna kifejezni a köszönetemet mindenkinek, aki eddig is támogatott az éneklésben, de az ismeretlen nézők szívéig is utat szerettem volna törni az előadásommal… – mondta Fruzsina.

Hozzátette: hálásan gondol vissza az elődöntőre, hiszen felejthetetlen élményekkel gazdagodott mind a produkció, mind az eredményhirdetés alatt.

Kovács Benko Fruzsina
Fotó: Hüvösi Csaba / NMH

– Hálás vagyok a Jóistennek, hogy ennyi embert állított mellém, s köszönettel tartozom mindenkinek, akik valóban megszerették a dalaimat. Az elődöntő legjobb pillanata az a pár perc volt, amikor egy ország előtt tiszta szívemből énekelhettem… – emlékezett Fruzsina, aki a műsor után sem győzte kapkodni a fejét a gratulációk után.

– Úgy éreztem magam, mint egy táborban! A zene mindig szólt, hol innen, hol onnan. Nagyon élveztem az egészet, s az idei évadtól újra óriási bulit várok, amihez a jó „alapanyag” valóban garantált! Emellett találkozhattam a régi ismerősökkel, és további feledhetetlen élményekkel gazdagodtam! Mindenki jó fej, aki a népzenét szereti, és azt szívvel-lélekkel műveli! – mosolygott Fruzsina.

A népdalénekes a műsor során rengeteg szakmabeli fortélyt megtanulhat, hiszen a zsűri építő jellegű kritikái és dicséretei mellett felkészítő mestere, Navratil Andrea is sok időt és energiát fordít arra, hogy műsora minél magasabb színvonalon csendüljön fel ország-világ előtt.

– Szeretek dalra fakadni, mert a népdalokban benne van az öröm és a bánat, így bármikor ki tudom énekelni azt, ami a szívemben és a lelkemben van. S mindig jó érzés, ha másokra is hatással van az előadásom… – tette hozzá Fruzsina.

A középdöntős előadásban Fruzsina egy feladatként kapott tájegységet elevenít meg, ám arról, hogy milyen produkcióval is készül valójában a fiatal lány, csak a televíziók képernyője előtt hullik le a lepel.

Hajdara-Herczeg Hajnalka és Hajdara Tamás

A két fiatal számára elképesztő élmény volt a Fölszállott a páva színpadán táncolni.

– Egyszerűen leírhatatlan ez az egész. Az ottlétünk alatt régi barátokkal találkoztunk és újakat ismertünk meg. A továbbjutás híre pedig, mint valami csodás meglepetés érkezett – mesélte Hajdara-Herczeg Hajnalka néptáncos, akinek férje szintén örökre szóló emléket kapott a műsortól.

– Nagyon mozgalmas volt az ottlétünk. Folyamatosan fotózásokra, interjúkra és próbákra jártunk, de maradt idő arra is, hogy a fellépőkkel és a barátokkal beszélgessünk. Ráadásul a stáb is rendkívül empatikus és jó kedélyű volt, ami egy, a népi kultúrát közvetítő műsor hátterében elengedhetetlen – közölte Hajdara Tamás néptáncos.

Hajdar-Herczeg Hajnalka és Hajdara Tamás
Fotó: Beköldött

Azzal kapcsolatban, hogyan készülnek a középdöntőre a Nógrád megyei néptáncosok elárulták, hogy most minden felgyorsult az életükben. Visszatértek Magyar­la­pád­ra, és rögtön belevágtak a középdöntős előadás összeállításába.

– Két tanítás között, oktatás után, amikor csak időnk engedi, táncolunk, archív filmet nézünk, vagy legalább beszélünk a pávás produkciókról. Emellett hatalmas támogató környezet vesz körbe minket, határon innen és túl is, ami a legtöbb erőt adja a versenyhez – mondta a páros.

– A munkánk is igen-igen sűrű ebben az időszakban, hiszen a karácsony közeledtével számtalan ünnepi műsorban fellépünk és segédkezünk – közölte Tamás, aki kitért arra is, hogy nagyon szeretnék megmutatni produkciójukat a döntőben.

A táncos házaspár egyébként jelenleg a Petőfi Program keretében néptáncot oktat Magyarlapádon.

– A program lejárta után szeretnénk újra Nógrád megyében élni. Ennek megfelelően Sámsonházán vettük meg a kis álomházunkat, ahol a közös, néptánccal átszőtt, boldog életünket szeretnénk élni, négy gyermekkel, a családunkkal, legalább egy macskával és egy kutyával – osztotta meg terveiket Hajdara-Herczeg Hajnalka.

A szerelmesek rendkívül hálásak mindenkinek, akik szavaztak produkciójukra és bármilyen módon támogatták továbbjutásukat.

[eweb-voting id="2470327"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!