műszer

2019.04.28. 10:03

Újabb adomány érkezett a gyarmati kórház gyermekosztályára

Ismét új berendezéssel gazdagodott a balassagyarmati Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet gyermekosztálya.

Sz.K.

Felnőttek vizsgálatára is alkalmas a készülék

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

Az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület nevében az egyesület elnöke, Nagy István adta át a 800 ezer forint értékű Gastro plusz hidrogénmonitort, mely a felszívódási, bélrendszeri problémák vizsgálatában nyújt segítséget.

Felnőttek vizsgálatára is alkalmas a készülék
Fotó: Torjay Attila / NMH

Dr. Bauer Viktor osztályvezető főorvos kiemelte, hogy ez a berendezés lehetővé teszi, hogy a szénhidrátok lebontási vagy felszívódási zavarát, például a tejcukor-érzékenység vagy egyéb táplálékintoleranciák vizsgálatát, illetve egy esetleges bakteriális túlszaporodás diagnózisát itt helyben el tudják végezni, s a kis betegeknek ne kelljen emiatt messzebbre utazni.

Ugyanakkor a készülék alkalmas felnőtt betegek vizsgálatára is, így lehetőség lesz arra, hogy a kórház más felnőttosztályán is alkalmazzák.

A támogató egyesület országosan 87 intézménynek nyújt segítséget, Nógrád megyében a balassagyarmati gyermekosztály számára gyűjti az adományokat, magánszemélyektől és cégektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában