gyakorlati képzés

2019.03.26. 13:56

Új technikai módszereket sajátíthatnak el a kozárdi mezőgazdák

Hamarosan megnyitják a digitális világ kapuit a településen.

T.-N. O.

Dr. Hajas Pál sürgeti a digitális rendszerek terjedését

Forrás: N.M.H.

Fotó: Hegedűs Márk

– Olyan tudástranszfer- és digitáliskompetencia-központot szeretnénk létrehozni, amely egyúttal Nógrád és Heves, valamint a Felvidék déli részére is képes lenne hatást gyakorolni – mondta lapunknak dr. Hajas Pál, mezőgazdasági szakember.

Hozzátette: a digitális technikáról sokat beszélünk és hallunk, de a gazdák sok esetben nem tudják, hogyan is használják azt.

Dr. Hajas Pál sürgeti a digitális rendszerek terjedését
Fotó: Hegedűs Márk / N.M.H.

Éppen ezért egy középfokú intézménnyel együttműködve szeretnének kialakítani egy olyan gyakorlati lehetőséget, amelyben tovább tudnák képezni a gazdákat. Nem egyetemi, hanem alkalmazotti szinten sajátítanák el az agrotechnológiát.

– A digitális rendszerek másik fontos felhasználási területe a vidéki szálláshelyek ez irányú szükséglete. Sajnos azt tapasztalom, hogy a vidéki turizmusban érintett szállásadók nem igazán rutinosak az online reklámban, pedig ez ma már elengedhetetlen feltétel. Sokan nem ismerik a rendszerek előnyeit – közölte a szakember, aki azt is elárulta, hogy ezt az ágazatot is szeretnék felkarolni a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!