digitalizálás

2019.04.15. 11:32

Új rendszerben dolgozik a palotási önkormányzat

Mintegy hatmillió forintos támogatást nyert el nemrégiben a helyi önkormányzat, a kapott összegből az ASP-rendszerhez csatlakoztak, amelynek köszönhetően korszerű közigazgatási e-ügyintézés jött létre a hivatalban.

T.-N. O.

Szabó Mihály, Palotás polgármestere

Forrás: N.M.H.

Fotó: Hüvösi Csaba

Szabó Mihály, a falu polgármestere lapunknak azt is elárulta, hogy ez az új rendszer megkönnyíti az önkormányzatnál dolgozók munkáját.

Szabó Mihály, Palotás polgármestere
Fotó: Hüvösi Csaba / N.M.H.

Az ASP-ben a felhasználók a tevékenységük támogatásához szükséges szoftvereket úgy veszik igénybe, hogy interneten keresztül kapcsolódnak a szolgáltatónál elhelyezett szerverekhez, az ezeken működő adatbázisokhoz, valamint az adatokat kezelő programokhoz.

A feladatellátás kiterjed egyebek mellett a gazdálkodás, az adóügy, az ingatlankataszter, az iratkezelés, a hagyatéki leltár, az ipar és kereskedelmi ügyek területére is. A projektben eszközbeszerzés is megvalósult. A támogatásnak köszönhetően javult többek között az információs és kommunikációs technológiákhoz való hozzáférés, valamint a technológiák használata és minősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!