Útépítés

2018.10.10. 18:05

Új burkolatot kap az alsótoldi út

Több, mint tízmillió forintos pályázati támogatás segítségével újítják fel a 750 méter hosszúságú önkormányzati tulajdonban lévő külterületi utat a településen.

B. K.

Hamarosan elkezdődik az útfelújítás, Fotó: Ladóczki Balázs/N.M.H.

A kőtörmelékes földút használata jelenleg nem megfelelő színvonalon szolgálja az érintett mezőgazdasági területek és turisztikai vonzerők megközelítését. A várhatóan jövő tavasszal kezdődő munkálatok elsődleges célja az időjárás által kimosott burkolat helyreállítása, a felület egyenletességének fokozása és a bejárhatóság minden időjárási körülmények melletti biztosítása. A projekt során egy, a csapadékvíz elvezetésére alkalmas árok kialakítása is meg fog történni.

Hamarosan elkezdődik az útfelújítás, Fotó: Ladóczki Balázs/N.M.H.

– Az érintett útszakasz mellett fakitermeléssel, szántóföldi és kertészeti kultúrák termesztésével, állattenyésztéssel foglalkozó gazdálkodók földjei fekszenek, illetve a Hollókő Vadásztársaság területei is elérhetőek használatával. Az út az év folyamán többször is járhatatlanná válik.

A tervezett beruházással ezt a problémát szeretné önkormányzatunk megoldani – nyilatkozta Sándor Szandra Éva polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!