tüntetés

2019.01.21. 12:03

Túlóratörvény: több százan tüntettek a megyeszékhelyen

Megyénk két városában csatlakoztak a szakszervezetek a munka törvénykönyvének módosítása elleni demonstrációhoz.

G. K.

Salgótarjánban a Förster téren volt a rendezvény

Forrás: NMH

Fotó: Hüvösi Csaba

Szombat délelőtt rendőri irányítás mellett haladt a forgalom a 22-es számú főút balassagyarmati szakaszán, Kóvár környékén és Salgótarjánban is, Zagyvapálfalva városrésztől egészen a kórház környékéig, a Rákóczi és a Füleki úton.

Salgótarjánban a Förster téren volt a rendezvény
Fotó: Hüvösi Csaba / NMH

 

A demonstráció a megyeszékhelyen a Dr. Förster Kálmán téren gyűléssel zárult, ahol felolvasták a kilenc pontban megfogalmazott követeléseket is. Az első túlóratörvény azonnali visszavonása volt. Az igények között szerepelt a kevesebb rendőri túlóra, a minimálbér legalább kétszámjegyű emelése is.

– A salgótarjáni tüntetésen több száz ember vett részt, mintegy 80 autóval, a téren kilencen mondtak beszédet. Követeléseinket papíron elvittük a Fidesz helyi szervezetének irodájához, ahol nem tartózkodott senki, ezért bedobtuk a postaládába – mondta portálunknak Demeter László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nógrád Megyei Képviseletének vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában