szúnyoginvázió

2019.09.17. 09:19

További gyérítésekre már nem lesz szükség Nógrádban

Utolsó hetébe lépett a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés.

G. K.

Az Ipoly mentén is irtották a rovarokat Archív fotó: H. Cs.

– A szeptemberi meleg, csapadékos időjárás kedvez a csípőszúnyogok szaporodásának. Ennek ellenére szervezett beavatkozásra az elmúlt napokban Nógrád megye egyetlenegy településén sem volt szükség. Akadtak azonban olyan helyek – például a fővárosban, illetve a Dráva mentén –, ahol indokolttá vált a gyérítés – mondta Szeles Péter. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője hozzátette: a szúnyogirtás elmúlt 19 hetében országszerte 1326 településen 1 millió 93 ezer hektáron avatkoztak be a szakemberek.

A 20. hétre tervezett 15 ezer hektárral együtt összesen 1 millió 108 ezerre nő a kezelt területek nagysága. A nyár eleji extrém mértékű szúnyoginváziót a hétről hétre zajló intenzív védekezésnek köszönhetően Nógrád megyében is sikerült megfékezni. A szakértők szerint a következő hetekben jelentősen csökken a csípőszúnyogok aktivitása, így előreláthatólag további beavatkozásokra már nem lesz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában