Bátonyterenye-Maconka

2019.01.03. 11:37

Több rekordfogást is regisztrálhattak a maconkai horgászok az óévben

Az elmúlt időszakban nagyon sok szép maconkai rekordhalfogásáról posztolt a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE).

P. K.

A tó legnagyobb süllőjét Janka Péter fogta ki az óévben

Forrás: BSHE

Mint írták: a gyönyörű narancsszínű, az uszonyait fehér szegéllyel tarkító koi pontyot Ladislav Klement fogta ki még 2015-ben. A példány akkor 6,45 kilogrammos volt. A közelmúltban az egyedi kopoltyús Rátóti Róbert horgászbotjára kapott rá.

Ekkor már 9,05 kilogramm súllyal és 70/60 centiméteres rögzített méretekkel regisztrálták a halat, több mint 1100 nap után. A BSHE tájékoztatása szerint az őszi szelekciós halászatkor több olyan halat is viszont láttak, amelyek azelőtt még nem is voltak horgászfogásként regisztrálva. A termetes buffalók, a szépséges kecsegék, de egy-két jellegzetes pontyféle is sikeresen el tudta kerülni egyelőre a ­horgokat.

A tó legnagyobb süllőjét Janka Péter fogta ki az óévben
Fotó: BSHE

Emellett tavaly decemberben egy nap alatt két horgászrekord is megdőlt. Először Újfalusi József állított fel új abszolút tórekordot, amikor egy 25,17 kilogrammos és 126/86 centiméteres lapátorrú tokot fogott ki a maconkai tóból. Ez a csúcstartó példány legutóbb tavaly januárban akadt a pecások horgára.

Egy másik 2018-as rekordot pedig Janka Péter tudhat magáénak, aki – egy 6 kilogramm súlyú süllő után – a Rekord-tó eddigi legnagyobb süllőjével, egy 9,12 kilogrammos példánnyal büszkélkedhet.

Ezzel a nyerő fogással egy harmadik vízterületen is – a III. tórészlet és a fő tározótér után – 9 kilogramm felett van a legnagyobb kifogott példány. A kiszámíthatatlanság a horgászat egyik szépsége, mivel a horgászok soha nem tudhatják, milyen kincs akad a pecabot végére…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!