Mozgás

2019.01.23. 16:28

Teqballasztalt kapott a bátonyi iskola

A megyében az elsők között kapott teqball­asztalt a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Fáy András Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma.

P. K.

Fotó: Fáy András Szakképző Iskola és Kollégium facebook oldala

A közkedvelt sporteszközt nemrég számos jeles futballista és ismert személyiség jelenlétében Dániel László igazgató a Magyar Teqball Szövetség vezetőjétől, Boka Ákostól vette át a bátonyterenyei sportcsarnokban.

A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit vegyítő sport, amelyet domborúan meghajlított síkú, középen plexiüvegből készült „hálóval” elválasztott asztalon játszanak. A sportot hivatalosan 2016 októberében mutatta be Budapesten Ronaldinho brazil sztárfutballista. Az asztal teqboxszal is kiegészíthető, amely ellenőrzi a szabályok betartását, számolja az eredményeket, s méri a játékosok fejlődését is.

Fotó: Fáy András Szakképző Iskola és Kollégium facebook oldala

A teqball kiválóan alkalmas a technikai tudás, a koncentrációs készség és az állóképesség fejlesztésére. A szakközépiskola diákjai tavaly több sportversenyen is kiemelkedően szerepeltek. Az iskola pályázati úton nyerte el az értékes teqballasztalt, amivel a minőségi futballképzést és az élményalapú oktatást biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!