látványosságok

2019.06.04. 16:05

Tekintsünk be egy Prima díjas nógrádi képzőművész műtermébe!

Kolozsvári Grandpierre Miklós művész festményeket, szobrokat, kristályfaragványokat és rézmetszeteket készít honti otthonában, ahova Komka Péternek, az MTI fotóriporterének köszönhetően betekintést nyerhetünk.

Hont, 2019. június 3. Kolozsvári Grandpierre Miklós képzõmûvész, grafikus, szobrász és festõ a kristályfaragványok elkészítését mutatja bemutatótermében a Nógrád megyei Honton 2019. június 3-án. MTI/Komka Péter

A Hont községben élő Kolozsvári Grandpierre Miklóst már korábban is bemutattuk portálunkon, nemrégiben Prima díjjal jutalmazták alkotói tevékenységét.

A házában kisebb galéria található alkotásaiból, melyek láttán elcsodálkozik a látogató, hogyan férhet bele egy emberéletbe ennyi féle tevékenység.

 

Különleges adottságra utal, hogy éppoly ügyesen bánik a nehéz márvánnyal – méteres szobraiból mitológiai történetek köszönnek vissza – mint a parányi ékkőfaragásokkal, vagy a milliméter pontosságot igénylő, légiesen könnyed grafikai alkotásokkal. Szürrealista álmokat idéző festményei embercentrikusak, szimbólumokkal telítettek, a belső emberi tulajdonságok és jellemvonások élesen kirajzolódnak bennük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában