életen át tartó tanulás

2019.02.11. 16:12

Szépkorúak sajátíthatják el az internet rejtelmeit Alsótoldon

Kétszer 35 órás tanfolyam keretében indul digitális képzés a településen februárban.

B. K.

A projektre azok a tankötelezettségi kort betöltött 65 év alatti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személyek jelentkezhetnek, akik nem állnak oktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban és jelenleg nem vesznek részt hasonló informatikai oktatásban.

A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék infokommunikációs eszközük alapvető funkcióit, és ezáltal képesek legyenek az okostelefonok és tabletek használatára.

Az első tanfolyam során a jelentkezők megtanulnak hangüzeneteket és szöveges üzeneteket küldeni, az interneten tájékozódni, egyszerű mentési műveleteket végezni, és elektronikus levelezést bonyolítani. A képzés második részében az informatikai eszközök önálló használatát és az interneten gyűjtött információk feldolgozását gyakorolhatják majd a diákok. Mindkét tanfolyam vizsgával záródik, amely egyszerű gyakorlati feladatmegoldásból áll majd.

Az intézmény az eredményes vizsgát követően tanúsítványt állít ki a képzettek részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában