Adni jó

2018.12.15. 11:47

Szép Márti és barátai megédesítik a gyermekotthonok lakóinak ünnepét

Beköszöntött az adventi időszak, amelynek középpontjában a béke, a szeretet és az ajándékozás áll. Mivel adni mindig jobb, mint kapni, Szép Márti és barátai munkájuk mellett időt fordítanak jótékony céljaik megvalósítására. Számos gyermekotthon lakóinak arcára csalnak mosolyt az ünnepek alatt.

Veres Edina

Idén is akcióban a csapat: Szép Márti, Sótér Zsolt, Gergely-Varga Krisztina és Szita Kitti

Forrás: Beküldött

Szép Márti és Szita Kitti, a falu szülöttjei tavaly elindítottak egy kezdeményezést, amelynek célja, hogy megajándékozzák a környékükön élő gyermekotthonok lakóit. Ötletükhöz barátaik – Gergely-Varga Krisztina, Szitás Máté, Sótér Zsolt, Szita Nóra és Lukács-Rédei Melinda – is csatlakoztak, így kis csapatuk hét főre bővült. A gyermekekhez Mikulás- és krampuszruhákban vitték el a csomagjaikat.

– Annyira népszerű volt a program, hogy nem volt kérdés, az idén is megszervezzük. Főként édességet, illetve csokoládét gyűjtünk, én azonban azokat a ruhákat és játékokat is odaajándékozom, amelyekre már nincs szükség, viszont teljesen jó állapotúak. Az idén több mint százharminc gyermek kaphat tőlünk egy-egy összeállított csomagot. A kezdeményezésünk jelszava: „egy csoki, egy mosoly”, ennek ellenére sokan több tíz, vagy akár húsz tábla csokoládét hoztak magukkal. Az emberek nagyon szívesen adnak a rászorulóknak, még akkor is, ha nekik is meg kell gondolniuk, hogy mire költenek. A gyűjtés is a tavalyinál szervezettebb körülmények között zajlott, úgynevezett „csokipontokat” hoztunk létre viszonylag forgalmas helyeken, többek között Szécsényben a Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ és Könyvtár épületében – mondta Szép Márti.

Idén is akcióban a csapat: Szép Márti, Sótér Zsolt, Gergely-Varga Krisztina és Szita Kitti
Fotó: Beküldött

– Nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire jó érzés segíteni ezeknek a gyerekeknek. Hiába, hogy mi ajándékozzuk meg őket, mégis mi vagyunk azok, akik gazdagabbá válunk ezáltal, hiszen a kis arcokon ragyogó mosoly és az őszinte öröm, amivel átveszik a csomagjaikat, mély nyomot hagynak bennünk. Egyszerűen jó érzés segíteni nekik, az ajándékozást követően más emberként jövünk ki ezekből az otthonokból. Gyakran megkérdezik tőlem, hogy mi motivál a munka mellett jótékonykodásra? Azt szoktam válaszolni, hogy a személyiségemből fakadóan fontosnak érzem a társadalmi felelősségvállalást, akárcsak a barátaim, és ez éppen elég ösztönző erő – emelte ki a csokoládégyűjtés egyik kezdeményezője.

Hozzátette: az adományok gyűjtése nem kifejezetten a karácsonyhoz kötődik, hiszen húsvétkor is ellátogattak az otthonokba, saját kezűleg sütött tortával és kókuszgolyókkal lepték meg a gyerekeket.

– Idén a tervek szerint de­cember 16-án adjuk majd át az ajándékokat két balassagyarmati, két szátoki, illetve egy ságújfalui gyermekotthon számára. Ez utóbbiba a mátraszelei intézményből is átviszik majd a gyerekeket. Az apróságok számára a dátum nem bír nagy jelentőséggel, számukra sokkal lényegesebb, hogy az ajándékozás napja más, mint a többi hétköznap. Egy pici újdonságot tudunk ezzel a kezdeményezéssel vinni az életükbe. Számukra az is nagy örömet jelent, ha a kezeinket fogva megmutathatják játékaikat, vagy azt hogy melyik ágyban szoktak aludni – hangsúlyozta Szép Márti,

Kiemelte: a csomagokkal némi „terhet” levesznek az otthonok válláról, így a számos kiadásuk mellett erre már nem szükséges külön költeniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!