Best of 2018

2018.12.26. 07:00

Somoskőújfaluról indult hódító útjára az ország medvéje

2018 egyik legfelkapottabb témája kétség kívül a medve volt, amely a fél országot bejárta. Először Somoskőújfalun fotózták le az állatot.

Forrás: MTI

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

2018 májusától heteken át izgalomban tartott mindenkit, hogy éppen merre jár a medve, amelyet Nógrád megyében láttak először, és a Nool mutatott róla fotót először. Somoskőújfaluról messzire jutott az állat: Csongrád megyéből hozták vissza, hogy elengedjék.

Robi, az egyébként nőstény medve a 2-3 éves lehet. Országjárása után a Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítő helyiségében pihente ki a több száz kilométernyi fáradalmat.

Mindenesetre, mint azóta kiderült, a szlovákiai medveállomány dél felé terjeszkedik. A Bükki Nemzeti Park szakemberei szerint Magyarország északi részén nem okoz már különösebb meglepetést a medve előfordulása, de idén az Alföldön is megjelent egy példány. A szemtanúk – 27 emberrel sikerült interjút készíteni közülük – mindegyike békés, barátságos állatnak találta a mi medvénket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában