tehetségek

2019.12.19. 19:45

Sajtó és tanulás: átvették díjaikat a jövő újságírói

Idén is elindítottuk a néhány éve már sikeres, középiskolásoknak szóló Sajtó és tanulás elnevezésű programunkat.

Sziládi Krisztina

A SÉTA őszi időszakára 9 Nógrád megyei iskola közel 30 diákja jelentkezett, akik szeretnének közelebb kerülni a média világához. Cikkeket írtak, amelyek közül a legjobban sikerültek november folyamán minden csütörtökön megjelentek a Nool.hu Sétatér aloldalán, és egy oldalt ezekből – szerkesztett változatban – a Nógrád Megyei Hírlapban is összeállítunk.

A balassagyarmati Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban csütörtökön vehette át oklevelét a verseny második helyezettje Doman Flóra, az intézmény tanulója és felkészítő tanára Orosz Bernadett. A diáklány eddig ugyan még újságcikket nem írt, de születtek már novellái és regényei.

Harmadik helyezen végzett Veres Anna Eliána, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium tanulója, akinek felkészítő tanára Medve Krisztina volt. Eliána rendszeresen ír iskolája újságjába, de mivel ott nem minden ötlete tud megjelenni, a SÉTA program jó alkalomnak mutatkozott erre, és így egy szélesebb olvasóközönség elé tárhatta gondolatait. Mindkét dobogós számára a témaválasztás jelentette a legnagyobb kihívást. Sikerük titka minden bizonnyal az volt, hogy személyes élményekből merítettek ötleteket.

Mindkét tanuló lehetőséget kapott arra, hogy a jövő nyáron részt vegyenek a Mediaworks által szervezett egy hetes SÉTA médiatáborban. A felkészítő tanárok húszezer forint értékű vásárlási utalványban részesültek.

Az iskolák versenyét az Ipoly-parti városban működő Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium nyerte. A programban résztvevő intézmények közül az ide járó diákok írásai kapták az interneten a legtöbb lájkot és megosztást. Sikeréért egy 150 ezer forint értékű ajándék vásárlási utalványt vehetett át az intézmény.

Aranytollat kapott az ifjú újságíró

Salgótarjánban is megköszönte a tanárok és a diákok aktív közreműködést Varga Ottó főszerkesztő. Szerkesztőségünkben a nógrádi megyeszékhely, illetve a bátonyterenyei Váci Mihály Gimnázium tanárait fogadtuk. Itt adtuk át az aranytollat a legjobb ifjú újságírónak járó díjat is, amelyet ebben a turnusban Simon Diána Kitti (Váci) érdemelt ki, akinek több cikkét is leközöltük, és ígéretes tehetségként tartjuk számon. A gravírozott toll mellé oklevelet és egy 25 000 forint értékű könyvutalványt is átvehetett. Emellett a többi kiválasztott diákkal egyetemben részt vehet a Séta-táborban is.

Simon Diána Kitti a Nógrád Megyei Hírlap szerkesztőségében vehette át az aranytollat Varga Ottó főszerkesztőtől Fotó: B. L.

Tavasztól pedig továbbra is számítunk az Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola, a Madách Imre Gimnázium, az SSzC Borbély Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma, az SSzC Táncsics Mihály Szakgimnázium, valamint az SSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola együttműködésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában