rendezvény

2019.10.08. 11:35

Salgótarján lehetséges fejlesztéseiről beszélt az államtitkár a családi napon

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Salgótarjánba látogatott.

V. E.

Novák Katalin és Szabó Csaba Salgótarján lehetséges fejlesztési elképzeléseiről beszélt

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Nógrádban élnek a legkevesebben a kormány által nyújtotta családvédelmi akcióterv különböző lehetőségeivel, például a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Beszterce téri családi nap és vadászpiknik megnyitóján.

Amint mondta: a kormány biztosította a fejlődéshez szükséges keretfeltételeket Nógrád és Salgótarján számára egyaránt, a családközpontú jogszabályok alkotásával. Az államtitkár kiemelte: úgy érzi, hogy ennek a városnak változásra és fejlődésre van szüksége, hiszen a festői környezethez és a csodás természeti adottságokhoz képest az épített környezet fejlesztésre szorulna.

Novák Katalin és Szabó Csaba Salgótarján lehetséges fejlesztési elképzeléseiről beszélt
Fotó: L. B. / NMH

Novák Katalin hangsúlyozta: a megyeszékhelynek gondoskodás kell, olyan polgármester és képviselők, akik odafigyelnek a környezetükre, és hosszú távú elképzeléseik vannak a város jövőjét illetően. Olyan vezetőkre van szükség, akik azt szeretnék, hogy Salgótarján fejlődjön és valóban ennek a régiónak a központja legyen.

Hozzátette: október 13-án a választópolgároknak lehetőségük lesz döntést hozni Salgótarján jövőjéről, egyben saját sorsukról. Novák Katalin ezt követően arra is kitért, hogy a Fidesz–KDNP salgótarjáni polgármesterjelöltjével folytatott egyeztetés után úgy látja, hogy Szabó Csaba programjának egyik leghangsúlyosabb eleme az otthonteremtési projekt, így telkek kedvezményes, vagy ingyenes juttatásával segítené a csokot igénylő fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában