rezsicsökkentés

2019.02.03. 07:27

Salgótarján állja a tűzifa szállítási költségeit

A napokban tartotta januári ülését Salgótarján közgyűlése: 13 napirendet tárgyaltak, többségét egyhangúlag elfogadták.

G. K.

Az igénylőknek maguknak kellene elszállítaniuk a tüzelőt

Forrás: MW

Többek között támogatták azt a javaslatot is, miszerint a téli rezsicsökkentés keretében biztosított tüzelőanyag-szállítás költségeihez háztartásonként kétezer forinttal járul hozzá a város.

– A téli rezsicsökkentéssel szükségessé vált, további intézkedésekről szóló kormányhatározat alapján Salgótarjánban múlt év október 15-ig 926 háztartás nyújtotta be igényét tűzifára. Ezek a háztartások a korábbi intézkedésekben nem részesültek a gáz-, vagy a távhőszolgáltatási szerződéssel rendelkezők támogatásában. A Belügyminisztérium önkormányzatunkat 11 millió 112 ezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette támogatási okiratában – mondta Fekete Zsolt.

Az igénylőknek maguknak kellene elszállítaniuk a tüzelőt
Fotó: MW

A polgármester hozzátette: az előzetes igénybejelentéssel érintett 926 háztartás egyenként 12 ezer forint összegű természetbeni támogatásra használhatja fel. Ez azonban nem költhető a jogosulthoz történő szállítási költség fedezésére, az a támogatásban részesülő háztartást terheli.

– Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy a salgótarjáni lakosok mielőbb és a lehető legkisebb költségen jussanak hozzá a természetbeni támogatáshoz. Ezért javaslom, hogy a 926 igénylő háztartásonként egyszeri, vissza nem térítendő kétezer forint összegű pénzbeli támogatásban részesüljön.

Az ehhez kapcsolódó 1 millió 852 ezer forint támogatás fedezetét az önkormányzat 2019. évi költségvetésében kell biztosítani – hangzott el a polgármestertől. A javaslatot egyhangúlag fogadta el a város közgyűlése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!