Patvarc

2018.12.19. 20:00

Rigó Richárd sérülése ellenére is ezüstérmet szerzett a világbajnokságon

Rigó Richárd világbajnoki ezüstérmet szerzett kategóriájában, a WABBA International Mr. and Miss Universe 2018-as versenyén. A testépítő versenyt november végén Portugáliában, Estorilban rendezték.

Lászlók Judit

Az ezüstérmes tűzoltó (a kép bal szélén) korábban fekvenyomó versenyeken is kiemelkedő eredményeket ért el, Beküldött fotó

A 29 éves Rigó Richárd Patvarcon él és már nyolc éve dolgozik tűzoltóként a Rétsági Katasztrófavédelmi Őrsön. A sport nem volt számára ismeretlen, 12 évig kézilabdázott, majd 20 évesen elkezdett konditerembe járni, ahonnan egyenes út vezetett a fekvenyomó versenyekre, ahol szintén kiemelkedő eredményeket ért el. Tavaly pedig elindult élete első testépítő versenyén.

– Idén már nem terveztem, hogy indulok versenyeken, a barátaim unszolására mégis megtettem – mondta lapunknak Rigó Richárd. – Jó döntés volt, mert a Body Sport kupa tehetségkutatóján a 24 év feletti kategóriát megnyertem, és az abszolút első helyezést is sikerült elnyernem. Ezzel az eredménnyel kaptam meghívást a WABBA Világbajnokságra, Huszár Ernő, a WABBA Hungary elnöke javasolta, hogy induljak nemzetközi versenyeken is.

Az ezüstérmes tűzoltó (a kép bal szélén) korábban fekvenyomó versenyeken is kiemelkedő eredményeket ért el, Beküldött fotó

Estorilba 300 versenyző érkezett a világ minden tájáról, ezzel minden az eddigieknél erősebb versenyre számíthattak. Mivel Richárd pont az utazás előtt egy héttel szenvedett combizomsérülést, alaposan megszenvedte a felkészülést, de a verseny napjára sikerült annyira rendbe hozni, hogy színpadra tudjon állni. Így sikerült végül a világbajnoki 2. helyet megszereznie.

– Kicsit csalódott voltam, hiszen ha nyerek, az esti programban már a profik között versenyezhettem volna. Másrészt örülök, hogy ilyen előzmények után ezt elértem. Ráadásul a kőkemény 3 hónapos felkészülést is egyedül csináltam végig, mindent magam terveztem meg, az edzéstervtől egészen a diétáig. Le is kötötte minden energiámat, és szabadidőmet ritkán engedhettem meg magamnak a szórakozást.

Rigó Richárd hozzátette, anyagilag sem egyszerű egy ilyen felkészülést finanszírozni. A speciális étrend mellett a különböző táplálékkiegészítőket, felszereléseket, kozmetikai kezeléseket, sőt, még a versenyekre utazásokat is saját zsebből fizette. Nem véletlen, hogy bár kvalifikálta magát a kínai világbajnokságra is, nem ment el, mert bár a sérülése rendbe jött, nem érezte úgy, hogy erre a szervezete felkészült lenne, és az anyagi helyzete sem tette ezt lehetővé. Jövő ősszel tervezi, hogy legközelebb versenyen indul, bízik benne, hogy még az ideinél is jobb eredményeket érhet el, és végre profivá válhat.

– Nagyon hálás vagyok a szüleimnek, barátnőmnek, a barátaimnak, és persze a tűzoltótársaimnak, akik eddig támogattak. Azt pedig külön köszönöm, hogy a reptéren aranygaluskával, itthon pedig hurka-kolbász vacsorával ünnepelhettük az ezüstérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!