elismerés

2019.10.20. 19:50

Prima díj: idén is rangos kitüntetéseket vehettek át a nógrádiak

Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Nógrád megyei Prima Díj gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Nógrád Megyei Szervezete. Ezen alkalomból vállalkozói-, szakmai-, illetve príma-díjakat adtak át a megye legjobbjainak a Szécsényi Krúdy Gyula Városi Művelődési Központban szombat délután. Idén a Muzsla néptáncegyüttes, valamint a Salgótarjáni Strandépítők Kézilabda Club és Bakos Ferenc, festő és grafikusművész vehette át a rangos kitüntetést.

Lászlók Judit

Fotó: Balazs Ladoczki

A színvonalas díjátadó két részből állt. Az ünnepség első felében átadták az év vállalkozója-, a szakmai-, a Csillik Zoltán Innovációs, valamint a T. Német László Partneri Nívódíjat. A gála további részében pedig a Nógrád Megyei Príma-díjak kerültek átadásra. A rendezvényt Koltai Róbert, Jászai Mari-díjas színművész nyitotta meg, majd a díszvendég Demján Sándorné osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Ezt követően Stayer László, Szécsény Város polgármestere Andi színjátszósaival karöltve egy dallal köszöntötte a vendégeket. Ünnepi beszédet mondott még Czékmánné Kelecsény Ágnes, a VOSZ Nógrád megyei elnöke, valamint Perlusz László, a VOSZ főtitkára.

Ezt követően pedig átadták az Év Nógrád megyei vállalkozója Szakmai Okleveleket. Amely mellé minden kitüntetett Kolozsvári Grandpierre Mikós képzőművész, 2018. évi Nógrád megyei Prima díjas rézmetszetét kapta. Az év mezőgazdasági kereskedője Tóth Attila, a Mancsó Burger & Burger tulajdonosa lett, míg az év családi vendéglátósának Sági Bacsa Ilonát, a Dézsa étterem és Söröző tulajdonos ügyvezetőjét választották. Az év szállodása pedig Schmidt Anikó, a berkenyei Szent Anna Fogadó vezetője lett. A Nógrád megye Társadalmi szerepvállalása díjat az alsótoldi Toldi Ház Társadalmi vállalkozás nyerte el.

Az Év Vállalkozója díjat 1999-ben alapította a VOSZ elnöksége. Amely egy elnöki elismerés, pénzdíjjal nem jár, valamint minden évben minden megyéből két vállalkozás, vállalkozó kaphatja meg. Az Év vállalkozója idén, Nyéki Ákos és Nyékiné Budai Angelika a Balassagyarmati Nyéki Autóház Kft. ügyvezetője és tulajdonosa, valamint dr. Bornemisza Éva, a Jakubecz Háziorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Betéti Társaság vezetője. A Nógrád megyei VOSZ dr. Bornemissza Éva férjét, dr. Jakubecz Józsefet posztomus év vállalkozói díjra kívánta felterjeszteni. A Vállalkozók az Innovációért – Csillik Zoltán Díjat Bartus Dóra világbajnoki ezüstérmes cukrász nyerte el.

A VOSZ – Nógrád Partner Nívó Díjat idén először a Nógrád Megyei Hírlap támogatásával Szenográdi Ferenc, újságíró kapta.

Ezt követően érkezett el a várva várt pillanat, hogy átadják a Nógrád megyei Prima Díjakat immár 15. alkalommal. A díjazottak kategóriánként, adómentesen most is 1 millió forintot kaptak, és egy üvegkompozíciót, amely Dombi Lívia munkája.

Idén a népművészet-, közművelődés kategória Prima Díjasa a Muzsla néptáncegyüttes lett.

A sport kategóriában a Salgótarjáni Strandépítők Kézilabda Club nyerte el az elismerést, míg a művészet kategóriában Bakos Ferenc, festő és grafikusművészt díjazták.

A zsűri idén is úgy döntött, hogy a legnépszerűbb jelölt részére közönségdíjat adományoz, amelynek nyertes 250 ezer forint díjazásban is részesül. Ez évben a közönségdíjas különdíjas Mecser Lajos, hosszútávfutó lett, akit megyénk valaha volt legsikeresebb atlétájaként tartanak számon.

A gála végén Tímár Lajos, a VOSZ Baranya Megyei és László Istvánt, a VOSZ Fejér megyei leköszönő elnökeit is elismerésben részesítették.

A ünnepség alatt Koltai Róbert – Jászai Mari- és Vastaps- díjas Érdemes művész, a salgótarjáni Zenthe Ferenc színház örökös vendég Színésze- és Darvas Ferenc – Erkel Ferenc – és Fényes Szabolcs díjas- zeneszerző közös produkciója, valamint Andi színjátszósai Társulat és az Iglice Táncegyüttes kápráztatta el a közönséget.

Jubiláló Nógrád megye

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor, vállalkozó a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával alapította 2003-ban, amely 2005-től a Prima Primissima területi Príma díjakkal egészült ki. Célja, hogy a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének pártoktól független erősítése. A díj gondozását és finanszírozását 2013-tól az OTP Bank vállalta át Csányi Sándor vezetésével. A VOSZ Nógrád Megyei Szervezete egyébként elsőként csatlakozott a kezdeményezéshez, így Nógrád megyében a díjátadó egy jubileumi nap is volt egyben, hiszen 15. alkalommal rendezték meg Prima Díjkiosztó ünnepséget.

Utóbbira Demján Sándorné is megemlékezett köszöntőjében.

– Külön köszönet illeti, Czékmánné Kelecsény Ágnest, a VOSZ Nógrád megyei elnökét, aki eleinte elnökhelyettesként, majd elnökként az első megyei príma díj óta, a mai napig aktívan és áldozatkészen szervezi ezt a csodálatos eseményt – mondta Demján Sándorné.

Demján Sándorné a jelenlévőkkel azt is megosztotta, hogy néhány nappal ezelőtt a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) egy előadó termet neveztek el férjéről, valamint együttműködési megállapodást írt alá a Demján Sándor Alapítvány és a BGE a Vállalkozásfejlesztési Kutatói Ösztöndíj létrehozásáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában