peca

2019.03.29. 13:01

Páratlan rekord született Maconkán

A Maconkai-víztározó hazánk egyik legnépszerűbb szabadidő- és horgászhelye, amely számos kitüntető cím, elismerés és versenycsúcs birtokosa.

P. K.

A tizenegy éves Huba kétméteres halóriást fogott

Forrás: BSHE

A Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) tájékoztatása szerint a közelmúltban megszületett az idei szezon első abszolút tórekordja, amikor is egy 28,97 kilogrammos – 140/66 centiméteres – fehér tok akadt a szerencsés pecás horgára. Böde Dávid az óriási tokhalat közel egyórás kemény küzdelem árán fogta ki a gátról, aki a maconkai rekordlistára 2017-ben és 2018-ban pontyokkal írta be a nevét.

A tizenegy éves Huba kétméteres halóriást fogott

A napokban több mint 20 rekordhalat fogtak a horgászok, amelyek közül a maga nemében a 11 éves pecás, Nyeste-Kállay Huba fogása minősült a legpáratlanabbnak. Huba egyórás intenzív fárasztást követően a gáti első, mélyvízi horgászállásáról egy 57,45 kilogrammos – 190/106 centiméteres – harcsát fogott ki. Az ifjú horgász már hat éve hódol a szabadidős tevékenységnek, aki ezen bravúrjával ilyen fiatalon a legnagyobb halat tudhatja magáénak nemcsak Maconkán, hanem Magyarországon is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!