jegyzet

2019.01.18. 14:02

Otthon

Manapság rengeteg ember marad otthon a szüleivel, ahelyett, hogy elköltözne és megpróbálna a saját lábára állni.

Lászlók Judit

Forrás: Shutterstock

Legtöbbször a szűkös anyagi háttér tartja vissza őket, hiszen a mai lakás-, illetve albérletárak a többségnek megfizethetetlennek bizonyulnak. Ráadásul nem minden szülő tudja támogatni a gyermekét.

A magyarok többsége úgy tartja, hogy inkább a saját lakásának hitelét törleszti albérlet helyett, hiszen hosszútávon az anyagilag kifizetődőbb. De vajon jól van ez így? Külföldön bevett szokás, hogy az emberek inkább lízingelik az otthonaikat és csak keveseknek van saját háza. Ez kényelmesebb, hiszen nem kell attól tartani, hogy ha bármely okból el kellene költözni, akkor nem tudjuk eladni az ingatlant.

Előfordulhat ugyanis, hogy az egykor óvodával és iskolával rendelkező kis faluban ma már a kenyeret is csak a mozgóboltból lehet beszerezni... Elég kedvezőtlen áron adható el a saját kuckó, amit nemcsak, hogy drágábban vettünk, de évekig tartó kemény munkával otthonosabbá is tettünk. Ezért is otthonosabb az albérlet: nem láncol egy életre egyetlen helyre, bármikor odébbállhatunk, ha úgy adódik.

Vannak olyan kivételes esetek, amikor az ember arra kényszerül, hogy a családi fészekben maradjon. Azonban ha van rá mód, akkor mindenképp azt tanácsolom, hogy próbálják ki az albérletet és kezdjenek önálló életet, mert ha nem is jön be a váltás, akkor még mindig hazaköltözhetnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!