Közös cél

2018.10.12. 20:42

Összefognak a Nógrád megyei szívbeteg gyermekek javára

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályának célkitűzéséhez, hovatovább az orvosok és ápolók álmának megvalósításához – egy 15 millió forintos, a gyógyítás szempontjából nélkülözhetetlen ultrahangos berendezés megvásárlásához – járul hozzá az Élethíd Egyesület napokban összegyűjtött és nemrég átadott félmillió forintos adománya.

S. Csuka Enikő

Maczák Natália és Krenács Erzsébet (középen) érkezett meg a nagylelkű adománnyal a gyermekosztályra, Fotó: Hüvösi Csaba/N.M.H.

A Krenács Erzsébet vezette egyesület közelmúltban rendezett, zagyvarónai jótékonysági bálján gyűlt össze a pénzadomány, amelyben a salgótarjáni székhelyű cég, az Alfa 333 Group Kft. által felajánlott, a 2016-os olimpiai bajnokok aláírását magán viselő póló is elkelt Maczák Natália helyi lakos nagylelkű támogatásának köszönhetően.

Az est – amelynek fővédnöke dr. Bercsényi Lajos, a kórház főigazgató főorvosa volt és Patakiné Kerner Edit vállalta fel a háziasszony szerepét – során a Nyitnikék tagóvoda hagyományőrző gyermektánccsoportjának tagjai és a Salgótarjánhoz mai napig több szállal kötődő fiatal színészek is színpadra léptek. A helyi művészeti iskola tanítványai pedig Lengyel Judit vezetésével adtak műsort.

Maczák Natália és Krenács Erzsébet (középen) érkezett meg a nagylelkű adománnyal a gyermekosztályra, Fotó: Hüvösi Csaba/N.M.H.

A félmillió forintos adománnyal Krenács Erzsébet és Maczák Natália a napokban kereste fel a megyei kórház gyermekosztályát, ahol dr. Szabó Attila főorvos, a gyermekosztály támogatását felvállaló Gyermekekért Alapítvány képviselője vette át a nagylelkű adományt jelképező csekket az osztály orvosainak, főnővérének társaságában. Mint megtudtuk, az összeg a szívbeteg kisgyermekek gyógyításához szükséges kórházi gép beszerzéséhez járul hozzá, csakúgy, mint a közelmúltban megrendezett SalGO Charity Run elnevezésű jótékonysági akadályfutóverseny szervezőinek felajánlása is.

A Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesületre épülő Palóc Roham tagjai akkor több mint egymillió forintos összeggel álltak a jó ügy mellé. A Fresenius Medical Care Kft., a dialízisközpont üzemeltetője pedig ötvenezer forintot adott ugyanakkor, az akadályfutó versenyen kívül, de annak kapcsán.

Krenács Erzsébet lapunknak elmondta: az Élethíd Egyesületet 2016 januárjában hozták létre, céljuk a köz szolgálata, a közösségi ügyek és a társadalmi célok támogatása. Tevékenységeink közé tartozik a hátrányos helyzetű rétegek megsegítése, közösségi, képzési, kulturális támogatása. Szellemi és anyagi források gyűjtését és közvetítését végzik Magyarországon és a határon túl is. A tagok munkájuk során fontosnak tartják az egészséges életmód népszerűsítését, a nők egyenjogúságának és esélyegyenlőségének védelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!