identitás

2019.04.16. 11:13

Olyan Nógrád kell, ahová szívesen térnek vissza a fiatalok

A cselekvő közösségek és aktív szerepvállalás elnevezésű projekt mellett bemutatták a Jó gyakorlatokat, a helyi identitás és kohézió erősítése című pályázatot is a megyeszékhelyen.

T.-N. O.

Turopoli Zsolt, Tar polgármestere előadását tartja

Forrás: N.M.H.

Fotó: Hüvösi Csaba

A rendezvényen Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: fontos a megye értékeinek megismertetése. Mint mondta, olyan Nógrádot kell teremteni, ahová visszatérnek a fiatalok.

Fodor Tamás, a projekt szakmai vezetője a programról elmondta: célja a helyi identitás és kohézió erősítése, közösségfejlesztési beavatkozásainak egységes módszertani alapjának a megteremtése, a helyi mentorálási háttér biztosítása, a közösségi szerepvállalás, az önkéntesség és a civil társadalom erősítése, valamint a kulturális intézmények közösségi szemléletű működtetése.

Turopoli Zsolt, Tar polgármestere előadását tartja
Fotó: N.M.H.

Az eseményen a 16 nyertes településekből többen is tartottak előadást, amely során ismertették a projektjeiket. Bemutatta a megvalósítandó terveket több polgármester is.

Ezen túlmenően számos előadást hallhattak az érdeklődők a projekttel kapcsolatosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!