Büszkeség

2018.10.11. 13:12

Nógrádi költőt is jelöltek a Margó-díjra

Október 18-ától, csütörtöktől újra elstartol Budapesten a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, ahol idén negyedik alkalommal díjazzák Margó-díjjal a legjobb elsőkönyves szerzőt.

P. K.

Juhász Tibor költő, NMH-fotó

Az idei kiírásra minden eddiginél több, 52 nevezés érkezett, amelyek közül a tíz legjobb vált esélyessé a fesztiváli elismerésre. A kiválasztott művek és alkotók között szerepel a salgótarjáni születésű Juhász Tibor neve is, aki Salgó blues című novellafüzérével pályázott a kitüntetésre. A fiatal költőt tavaly már Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíjjal és Bezerédj-díjjal is jutalmazták.

Juhász Tibor költő, NMH-fotó

Juhász Tibor 1992-ben született Salgótarjánban, jelenleg a Debreceni Egyetem mesterszakos hallgatója. Hat éve publikál: novellái és versei többek között az Alföld, a Bárka, a Csillagszálló, a Forrás, az Irodalmi Szemle, a Műút, a Palócföld, a Prae, a Tiszatáj, valamint az Új Forrás folyóiratokban láttak napvilágot.

A szóban forgó prózakötet önéletrajzi ihletésű, szociografikus novellaregény. A kötet egyszerre beszél Magyarország egyik háttérbe szoruló városáról és a benne lakó, életüket végigdolgozó reménytelenekről. A fiatalkori emlékek és rögzített interjúk mozaikkockáiból összeálló történetek egy idegenségében is ismerős világot tárnak az olvasók elé, felvillantva Salgótarján múltját és jelenét, hiedelemvilágát, valamint esendőségükben is szerethető arcait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!