Pletyka

2018.11.08. 08:46

Cáfolták az álhíreket: Nógrád megyében sincs szükség extra kukásokra

Cáfolta a napokban kiadott közleményében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) azokat a különböző bulvároldalakon elterjedt álhíreket, miszerint a lakosság bevonására lesz szükség a hulladék elszállítására néhány Nógrád megyei településen.

Sz. R.

Fotó: Torjay Attila/ Nógrád Megyei Hírlap

Mint írták, október végén a katasztrófavédelem feladata volt, hogy megszervezze a szemátszállítást azokon a településeken, ahol ez bármilyen okból kifolyólag nem valósulhatott meg. A katasztrófavédelem azóta fennakadások nélkül irányítja és szervezi Pest és Nógrád megye 116 településén a hulladékszállítást, a tevékenység végzésére kötelezett cégek alkalmazottjaival és eszközeivel.

Mukics Dániel, az OKF megbízott szóvivője lapunknak elmondta, a katasztrófavédelem hatósági határozatban kötelezett cégeket a feladat végrehajtására.

– Ezek a cégek saját eszközeikkel, saját szakembereikkel a katasztrófavédelem finanszírozásával hajtják végre a hulladékszállítást, pontosan úgy, mint korábban. A múlt héten mindössze három napig tartott a fennakadás, de mostanra az ebben az időszakban el nem szállított szemetet is elvitték – mondta el Mukics Dániel.

Hozzátette: több helyen is megjelent, hogy az OKF magánszemélyeket is kötelezhet arra, hogy hulladékot szállítsanak. Minden olyan híresztelés, amely szerint a szemétszállítás ellátása során sor kerülhet a lakosság bevonására, csak pánikkeltésre alkalmas álhír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!