Együttműködés

2018.12.19. 14:00

Nógrád megyében a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása a cél

Második alkalommal rendezték meg a felzárkózási fórumot kedd délelőtt a megyeházán, amelynek keretében a szakemberek tapasztalatokat osztottak meg egymással és a jelenlévőkkel.

G. K.

Kiss Csilla felzárkózási referens előadása

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Ladóczki Balázs

Az esemény elején Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte a résztvevőket.

– A megyei szintű felzárkózáspolitikai együttműködésnek a támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódó projekt eredményeként szeretnénk egy olyan együttműködést elérni szűkebb hazánkban, amelyben az érintett szervezetek nem csupán összeadják az ereiket, hanem képesek azt sokszorosítani is.

Fontos, hogy a szervezetek mindent megtegyenek annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű emberek – legyenek azok fiatalok, idősek, romák vagy fogyatékkal élők – a társadalom hasznos tagjai legyenek, rendelkezzenek munkahellyel, legyen önbecsülésük, és érezzék azt, rájuk is szükség van – hangsúlyozta Skuczi Nándor.

Kiss Csilla felzárkózási referens előadása
Fotó: Ladóczki Balázs / Nógrád Megyei Hírlap

Hozzátette: a 2010-es év elején még 20–22 ezer munkanélkülit tartottak nyilván megyénkben, mára pedig ez a szám valamivel több mint 10 ezerre csökkent, tehát megfeleződött.

– Hiszek abban, hogy mindenki folyamatosan egyet léphet előre, amelyből a hátrányos helyzetű emberek is kiveszik a részüket. Mindenki tehetségének, képességének megfelelően tud munkát vállalni, és ezzel hasznos tagja lesz Nógrád megyének.

Ezt követően Kiss Csilla, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárságának felzárkózási referense kifejtette: másodszor vesz részt ezen a fórumon, és örömmel látja a projektnek azt a szakmai kibontakozását, amely tavasz óta elindult.

– Fontosnak tartom továbbá az együtt gondolkodást, illetve a tapasztalatcserét a fórum tagjaival arról, hol tartunk jelenleg, mi a célunk, merre tovább, hogyan lehetne ezt az együttműködést tovább erősíteni – emelte ki a referens.

Mindezek után pedig több előadást is meghallgathattak a jelenlévők, amelyekben a különféle, a témába szerzett tapasztalataikról számoltak be a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!