Segítség

2018.10.11. 06:54

Nem kis összeggel támogatják megyénk fiatal vállalkozóit

A kormány az Európai Unióval kötött megállapodásban célul tűzte ki a fiatalok munkanélküliségének csökkentését.

P. K

Blahó Patrik már megálmodta, mivel foglalkozzon, Fotó: H. Cs./N.M.H.

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Segítünk Indítani! Fiatalok Vállalkozóvá Válásának Támogatása az Észak-Magyarországi Régióban című programjának célja, hogy a munka- és tanulói jogviszonnyal nem rendelkező, 18 és 30 év közötti fiatalokat felkészítsék saját vállalkozás indítására. A GINOP-5.2.2-14 számú pályázatban azzal kötnek támogatási szerződést, aki már legalább egy hónapja álláskereső.

Blahó Patrik már megálmodta, mivel foglalkozzon, Fotó: H. Cs./N.M.H.

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak fontos a támogatottak visszaigazolása. A 23 éves salgótarjáni Blahó Patrik Inter Shop néven álmodta meg vállalkozását.

– Édesapám már évek óta üzemeltet egy kulcsmásolót a megyeszékhelyen, őt követve én is egyéni vállalkozó lettem. Nemrég átvettük a Főtér 1. szám alatt található nyomtatványboltot is. Ezután kezdtünk ötletelni, mivel bővíthetnénk ki az üzlet kínálatát – mondta Blahó Patrik. Hozzátette: jelenleg fényképes, feliratos és gravírozott ajándéktárgyakat – pólót, kulcstartót, bögrét, telefontokot, kőlapot, tányért, üvegdíszt, kötényt, párnát, hűtőmágnest, nyakpántot, tollat, fatáblákat, serlegeket – készítenek. A termékpalettát a program támogatásával bővíti.

– Nógrádban egyedülálló módon ékszerek, gyűrűk és különböző fémanyagok gravírozásával is szeretnénk foglalkozni. Az ehhez szükséges több millió forintos munkagépre fordítom majd az elnyert összeg nagyobbik részét – mondta a fiatal. Hozzátette: a programhoz tartozó képzéseken is sok tapasztalatot szerzett, megtanulhatta, mi lehet egy vállalkozás buktatója, hogyan hidalhatók át a kezdeti nehézségek. Emellett az üzleti terv elkészítéséhez is hasznos információkat kapott.

– Minden céltudatos fiatalnak jó szívvel ajánlom a pályázati lehetőséget, mert egyszerű feltételek mellett viszonylag hamar nagy összeg állhat a házhoz. Hárommillió forint és a megszerzett vállalkozói ismeretek jó alapjai egy kezdő üzlet felvirágoztatásának – emelte ki Patrik, akinek tervei között szerepel, hogy cége az egyedi ajándékok gyártásában kiemelkedővé váljon Nógrád megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!