jubileum

2019.11.17. 07:52

Negyvenéves múlttal büszkélkedhet a bátonyterenyei iskola

Idén novemberben negyvenéves lett a Bartók Térségi Általános Iskola Kossuth Lajos Tagintézményének Jászai úti épülete.

P. K.

Fotó: NMH

E jubileumi alkalomból az iskola múlt héten számos programmal örvendeztette meg diákjait.

Herbályné Németh Katalin tagintézmény-vezető a Nool.hu érdeklődésére elmondta: semmi nem tud olyan emlékezetes lenni egy iskola életében, mint a fontos és jelentős évfordulók köré építendő események és játékok, amelyekből valamennyi tanuló kedvére válogathat.

– Az iskola kollektívájának rendkívül fontos, hogy éreztesse diákjaival azt, hogy mi mindenre képes az összetartozás ereje.

Fotó: NMH

Ennek jegyében telt az őszi szünet utáni első hetünk is, amikor is sportprogramokkal és sorversennyel kedveskedtünk a gyerekeknek, de a negyvenéves múlt köré egy játékdélutánt, fotókiállítást és digitális diavetítést is összeállítottunk.

Egyebek mellett a diákok kreativitásukról adhattak számot a kézműves-foglalkozáson és verseket írhattak, de jól sikerült a különleges divatbemutató és a retró diszkó is. Igyekeztünk a tanórákba olyan feladatokat belecsempészni, amelyek a 70-es és a 80-as éveket idézték vissza – sorolta a tagintézmény-vezető. Herbályné Németh Katalin kiemelte: a zárórendezvény egy nosztalgiatalálkozó volt, ahol régi tanítványokkal és kollégákkal emlékeztek az együtt töltött felejthetetlen iskolás évekre.

A diákok és a tanárok is igazi ünnepként élték meg az elmúlt időszakot, s az élményeken túl az iskola újabb lendületet nyert a következő negyven évhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában