Télapó itt van...

2018.12.03. 11:17

Audival szállították Dorogházára a gyerekeknek a Mikulást

Országos autóklub tagjai fogtak össze, hogy segítsék a dorogházai óvoda gyermekeit. Játékokat, labdákat, társasjátékokat, mesekönyveket és mikuláscsomagokat adtak át az apróságoknak.

Tóth-Nagy Orsolya

Jótékony célért fogtak össze az Audi Hungária B5 Klub tagjai. Az ország minden pontjáról érkeztek jótevők a településre, hogy szebbé varázsolják a helyi óvodások mindennapjait.

– Ez már a negyedik kezdeményezés. Az első még Kecskeméten volt, majd a következő évben Győrbe látogattunk el, a kórházba, valamint a miskolci gyerekosztályra. Tavaly Látrányban voltunk, egy óvodában, idén pedig az északi régióra esett a választás – mondta lapunknak Nagy Roland, a márkaklub dorogházai származású oszlopos tagja.

Hozzátette: a szervezet vezetőjétől származik az ötlet, aki hagyományteremtő céllal olyan rendezvényt akart megvalósítani, amely során segítik a gyermekeket.

– Az egész arról szól, hogy örömet szerezzünk az apróságoknak – közölte Nagy Roland, aki azt is elárulta, hogy jövőre is lesz ilyen célú esemény, de egyelőre még nem tudni, hogy az ország melyik településére látogatnak el.

 

A jótékony kezdeményezés során minden óvodás kapott a Mikulástól egy-egy csomagot, de az intézménynek is adtak ajándékokat, amelyeket a gyerekek felhasználhatnak majd a mindennapokban.

– Valamennyiünket meglepetésszerűen ért, amikor megtudtuk, hogy minket választottak ki. Hatalmas öröm volt az apróságoknak, akik minden évben izgatottan várják ezt az időszakot, de a számunkra is – mesélte Bárdos Bernadett, a dorogházi Fenyőliget óvoda vezetője.

Mint mondta, a klub tagjai megkérdezték, hogy mire van szüksége az intézménynek, ezáltal a közelmúltban megújult udvarhoz kaptak segítséget. Több ajándékkal kedveskedtek a számukra, így például különböző eszközökkel, játékokkal, labdákkal, társasjátékokkal, mesekönyvekkel, de kismotorral is.

– Nagyon hasznosak ezek a tárgyak, hiszen a gyerekek alkalmazni tudják az itt töltött idejük során. Viszonzásul ünnepi műsorral készültünk a klub jótékony tagjai számára. Együtt készültünk a rendezvényre a harminc fős csoporttal, a háromévesektől egészen a hétesztendősekig. A kollégákkal pedig egy mikulásváró mesét adtunk elő – mondta az intézményvezető.

A jövőbeli tervekkel kapcsolatban pedig elárulta, hogy nagyon szeretnék kétcsoportosra bővíteni az óvodát, hiszen szerencsére egyre több a gyermek születik, él a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!