közös beruházás

2019.03.02. 13:03

Napelem táplálja a két új hűtőházat Szécsényben

Indulásra készen áll a két – egyenként 300 négyzetméter alapterületű hűtőház –, amelyeket több mint 115 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból hozott létre egy gazdasági társaság.

L. J.

Forrás: Shutterstock

A város önkormányzatával közös beruházás keretében megépült létesítmények a műszaki átadást követően, néhány héten belül már fogadni tudják a helyi termelők gyümölcseit, zöldségeit.

A közösségi hűtőházak egy több mint ezer négyzetméteres, saját tulajdonú ipari ingatlanon létesültek, energiaigényük jelentős részét napelemek szolgálják majd ki. A tervek szerint ezek biztosítják majd a város közétkeztetéséhez szükséges zöldségeket és gyümölcsöket, valamint 40–50 környékbeli mezőgazdasági termelő termésének szakszerű tárolását.

A hűtőházfejlesztés célja a helyi alapanyagok integrációja a térség közellátásába, valamint meghosszabbított értékesítési időszak biztosítása a térségben működő kisgazdaságok termékeinek.

A beruházás emellett illeszkedik egy nyugat-nógrádi közösségi agrárinnovációs programba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!