Támogatás

2018.10.01. 13:20

Nagycsalád után jár az ingyentelek Gyarmaton

Már öt ingyentelken építkeznek nagycsaládosok a városban.

Sz. K.

A Költözz Balassagyarmatra! program keretében az önkormányzat 2017 eleje óta ingyentelkeket biztosít a városban letelepülni szándékozó nagycsaládok részére.

Az ötlet elsősorban azért született meg, mert a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénybevételénél nem lehet telekre pályázni. A városvezetés célja az volt, hogy ingyentelekkel segítsék a támogatást igénybe vevőket. Az idén módosították a rendeletet, így már nem kötelező a csokot igényelni és kétgyermekes családok is kérhetik ezt a támogatási lehetőséget. Egyéb eszközökkel is segítik az otthonteremtést: nem probléma például, ha Balassagyarmaton kívül van tulajdona a pályázónak, az első balassagyarmati lakás létesítését támogatja az önkormányzat.

A nagycsaládosok számára kiírt program keretében már az ötödik ingyentelket adta át az önkormányzat. Az öt família összesen tizenöt gyermekkel gyarapítja a létszámát tekintve legkritikusabb korosztályt, a tizennégy év ­alattiakét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!