gyermekosztály

2019.04.13. 15:50

Minőségi játékokkal is igyekeznek tenni a kicsik mielőbbi gyógyulásáért Gyarmaton

Nagyobb értékű, fejlesztőjátékokból álló adománnyal örvendeztette meg egy fejlesztőjáték rajongói klubja a Kenessey Albert Kórház gyermekosztályának lakóit.

Sz. K.

Kiss Károly és dr. Bauer Viktor kézfogója az átadáson

Forrás: N.M.H.

Fotó: Torjay Attila

Kiss Károly, a Kockafeszt Klub vezetője, egy világszerte ismert, műanyagból készült, igen sikeres építőjáték nagykövete elmondta, hogy klubjuk rendszeresen adományoz játékokat az ország kórházaiban működő gyermekosztályoknak, illetve állami gondozott gyermekeknek.

Kiss Károly és dr. Bauer Viktor kézfogója az átadáson
Fotó: Torjay Attila / N.M.H.

 

– A kis betegek szempontjából fontos, hogy az itt töltött gyógyulási idő minél kellemesebben teljen el. Ezek a kiváló minőségű fejlesztőjátékok talán feledtetni tudják kicsit a gyerekekkel, hogy valójában miért is kell itt lenniük. A szülőknek is biztonságot ad, ha barátságos, családias légkörű környezetben tudhatják a gyermekeiket – világított rá dr. Tóth Judit, a kórház orvosigazgatója.

Dr. Bauer Viktor, a gyermekosztály főorvosa kifejtette, az ilyen játékoknak minden gyerek örül: az a gyerek is, amelyik otthon ilyet nem látott, és az is, akinek hiányzik az otthon jól megszokott játék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!